Yerine, Mayıs ayı sonunda Rusya tarafından ele geçirilen güney Ukrayna kenti Mariupol'a düzenlenen ağır saldırılardan sorumlu olarak görülen Albay General Mizintsev geçecek.

Moskova'daki Savunma Bakanlığı, Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Dmitry Bulgakov'un görevden alındığını ve "başka bir göreve" transfer edildiğini söyledi.

Bulgakov'un yerini daha önce Rusya Ulusal Savunma Kontrol Merkezi başkanlığı görevini yürüten Albay General Mizintsev alacak.

Ukrayna ordusu, Mizintsev'in Ukrayna'nın Azak Denizi'ndeki Mariupol limanı kuşatmasına öncülük ettiğini ve bu durumun kendisine "Mariupol kasabı" lakabını kazandırdığını söyledi.

Mariupol, kentin büyük bir bölümünün harabeye dönmesi ve kuşatma sırasında binlerce sivilin öldürülmesinin ardından Mayıs ayı sonunda Rusya tarafından ele geçirildi.

Savunma Bakanı Sergei Shoigu'nun liderliğindeki Rus askeri liderliği son zamanlarda Kremlin'e yakın çevrelerde eleştirildi.

Yaklaşık iki hafta önce, Moskova ordusu Ukrayna'nın karşı saldırılarının baskısı altında doğu Ukrayna bölgesi Harkov'dan alelacele çekildi.

Editör: Güven BOĞA