9 Eylül'de Rus aşısının klinik denemelerinin 3. aşaması 40.000 kişinin katılımıyla başladı.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RFPI) genel müdürü Kirill Dmitriev Perşembe günü yaptığı açıklamada , Rusya'nın Sputnik V koronavirüs aşısının 1,2 milyar dozundan fazla talep aldığını duyurdu .

Dmitriev düzenlediği basın toplantısında, "Uluslararası çıkarlar açısından, 1,2 milyardan fazla aşı dozu için talep aldık." Dedi.

Dünyanın ilk  covid-19 aşısı olan Sputnik V,  Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi tarafından geliştirilmiştir.  11 Ağustos tarihinde uluslararası standartlara tam uyumlu olarak  tescil edilmiştir. 

Sputnik V klinik araştırmalarının 3. aşaması

9 Eylül'de   40.000 kişinin katılımıyla Sputnik V'in 3. Faz klinik denemelerine başladı . Bu Salı günü, Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi yöneticisi Alexánder Guíntsburg, Rus aşısı uygulanan kişilerin alerjik reaksiyonlar yaşamadığını açıkladı. 

Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko,   geçtiğimiz Salı günü Rusya'daki denemelerin üçüncü aşamasında aşılanan ilk 300 kişiden% 14'ünün "bir günlük kas ağrıları, halsizlik ve ateş" bildirdiklerini detaylandırdı. Nadir durumlarda. " Bakan, "Normalde bir gün sonra veya en fazla bir buçuk gün sonra kaybolan beklenen yan etkilerdir." Dedi.

Daha önce, 1. ve 2. aşama klinik çalışmaların sonuçları   , dünya çapında tıp alanında en saygın bilimsel dergilerden biri olan The Lancet'te yayınlanmıştı .  

Aşı geliştiricileri, bu yayında  , katılımcıların% 100'ünün  , denemelerin 1. ve 2. fazları sırasında kararlı bir hücresel ve humoral bağışıklık tepkisi geliştirdiğine dikkat çekiyorlar. Aynı zamanda, Sputnik V ile aşılanan gönüllülerde SARS-CoV-2'ye karşı antikor seviyesi, Covid-19'dan iyileşen hastalara göre 1,4 ila 1,5 kat daha yüksekti.

Editör: TE Bilisim