Yeni Rus savaş uçağı Checkmate MAKS hava gösterisinde sunuldu

MAKS-2021 hava gösterisinde, yeni Rus Checkmate hafif tek motorlu taktik avcı uçağının prototipinin bir sunumu yapıldı.

United Aircraft Corporation'ın genel müdürü Yuri Slyusar'a göre, sunulan örnek bir model değil, 2023'te çıkacak. Makinenin statik testi bir yıldan az bir sürede sona erecek.

UAC başkanı "Proje, zamanlama açısından hala bir rekor - proje sadece bir yıldan biraz daha eski ve sadece kullanımı sayesinde, onun hakkında çok konuşuyoruz, ama bu sefer gerçekten öyle, süper bilgisayar simülasyonu, dijital yöntemi ve gelecekte bu kadar kısa vadede uçak yapmak mümkün " dedi

Uçağın adının seçimi Rostec genel müdürü Sergey Chemezov tarafından açıklandı . "Projenin felsefesi makinenin adına yansır: Checkmate, İngilizce'de "check ve checkmate" anlamına gelir. Satranç terminolojisini kullanan LTS, hafif ve manevra kabiliyetine sahip, beklenmedik hamleler yapabilen ve rotayı belirleyen hafif bir "süvari"dir. oyunun." dedi

Sunumda, Checkmate bağlantısını kullanmanın bir çeşidiyle bilgisayar grafiklerini gösterdi. Uçuş sırasında, her savaş uçağı, iç gövde bölümlerinden seyir füzesi şeklinde yapılmış insansız hava araçlarını fırlattı. İHA'lar, bir grup insanlı avcı uçağıyla birlikte uçuşlarına devam etti. Chemezov'un dediği gibi, uçak tek bir şemada birleştirilmiş insanlı ve insansız araçlarla grup eylemleri gerçekleştirebilecek. "İnsansız kanat adamları bilgi alışverişinde bulunabilecek, değişen savaş koşullarına anında yanıt verebilecek, otomatik olarak dağıtabilecek ve herhangi bir karmaşıklıktaki görevleri gerçekleştirebilecek" diye ekledi.

Rostec başkanına göre, uçak, kara ve deniz hedeflerini etkili bir şekilde yok etme ve düşmanın sayısal üstünlüğü karşısında hava üstünlüğü için savaşma yeteneğine sahip. Chemezov, savaşçının beşinci nesle ait olduğunu, "göze çarpmayan bir konfigürasyondaki" aracın beş adede kadar havadan havaya füze ve diğer silahları taşıyabileceğini vurguladı. Dahili silah bölmeleri kendi sınıflarında oldukça geniştir. Ayrıca, uçağın benzersiz bir uçuş özellikleri, muharebe etkinliği uygun bir fiyata ve düşük bir uçuş saati maliyetine sahip olduğunu söyledi. Rostec başkanı, "Maksimum savaş yükü 7.400 kilogram, harici yakıt tankları olmadan uçuş menzili 2.900 kilometre. Bunlar geleneksel olarak" hafif "tek motorlu araçlar için çok yüksek oranlar" dedi. Chemezov, Orta Doğu, Asya-Pasifik bölgesi ve Latin Amerika ülkelerinin otomobil için potansiyel müşteriler olarak hareket edebileceğini açıkladı.

MAKS-2021 hava gösterisi 20-25 Temmuz tarihleri ​​arasında Moskova yakınlarındaki Zhukovsky'de gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilisim