Rusya, Batılı ülkelerin yakında Ukrayna'yı işgal edeceğini öngören bir kampanyanın hedefi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zajárova bu Pazar günü yaptığı açıklamada, Batılı ülkelerin Ukrayna'daki durum etrafında yeni provokasyonlar hazırladığını söyledi.

“Muhtemelen bir dizi büyük provokasyon için bir hazırlık yapılıyor. Kamu vicdanı ve kanaati hazırlanmaktadır. Diplomat yerel basına verdiği demeçte, NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) ve Anglo-Saksonlar için bu bilgi ortamını oluşturmak son derece önemlidir, aksi takdirde harekete geçemezler” dedi.

Medyada konuyla ilgili bu kadar çok yalan haber olmasının nedeninin bu olduğunu belirten Zajárova, manipülasyonların hem bilgilendirici hem de askeri düzende olduğunu göz ardı etmedi.

Bu Cumartesi, Birleşik Krallık, Rusya'yı Kiev'de "çıkarlarına uygun bir lider" ararken, "Ukrayna'yı işgal edip etmeyeceğini tartmakla" suçladı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, eski Ukraynalı parlamenter Evgueni Muraev'in Kremlin'in Devlet Başkanı Vladimir Zelensky'nin yerini alacak adaylar arasında yer alacağını belirtti.

Başlangıçta, Rusya Dışişleri Bakanlığı İngiltere'yi provokasyonları bir kenara bırakmaya ve saçma ya da saçma olarak nitelendirdiği şeyleri yaymayı bırakmaya çağırdı, ancak Londra'dan gelen dezenformasyonun Atlantik ittifakı ülkelerinin Ukrayna çevresindeki gerilimi körüklediğinin gösterilmesinin bir başka nedeni olduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilisim