Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Koronavirus Salgınını Söndürecek Onlara Güvenelim Yardımcı Olalım

Ülkemiz de Ağustos ayın da iyileşen vakalar yeni olgulardan daha az.

6.080 yurttaşımız bugüne kadar yaşamını kaybetti. Ağustos ayı ile günlük vaka sayısı 1136 nın üzerinde. Günlük ise 18 kişi yaşamını kaybetmekte ve son 21 gün de 23.854 vaka artmış 370 kişi ise yaşamını kaybetmiş durumda.

Bu gün itibari ile 586 ağır hastamız, 16353 vakamız, Sağlık Bakanın açıklamasına göre 9344 filasyon ekibimiz var. Her ekip de ise bir hekim bulunmakta.

Sağlık bakanımızın açıklamasına göre ülkemiz de her ne kadar kısa süre Sivas ve Urfa da sıkıntı olsa da ülke çapın da Covid 19 dahil yatak doluluk oranımız %51.3, yoğun bakım doluluk oranımız %64.8 Ventilatör solunum cihazı oranımız %31.7 dir.

Gün geçtikçe tanı konulan kişi ve temaslı sayısı artmaktadır. Pnömoni hastalar azalmaktadır.

 Hiç bir yurttaşımızın yaşamını kaybetmesini istemeyiz.

Sağlık bakanlığının bilim kurulun da Türk Tabipler Birliği (TTB) temsilcisi, meslek odaları ve ilgili sendika temsilcileri de bulunmalı.

Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri, sınırlı sayıda çalışanla 6 aylık gibi zaman da diğer sağlık hizmetlerini de aksatmadan, ekip hizmeti ruhu ile görevini yaptı.

Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri, yurtsever insanlardır bu virüsle sonuna kadar mücadeleye devam edecektir.

Yurttaşlar, sağlık emekçileri ile birlikte mücadele etmelidir. Yoğun bakım üniteleri, normal yataklar ve ventilatörler yetmediği durumda sistem çökerse bu salgın dan kurtulmak zorlaşır.

Sağlık Bakanlığının resmi rakamlarına göre günlük test sayıları 40 binlerden 90 binlerin üzerine çıktı.

Bu testler kimlere yapılıyor?

Futbolculara, TBMM üyelerine Cumhurbaşkanlığı sarayı çalışanlarına, siyasilere, seçkin kişilere, yurtdışın dan gelen turistler ve yurt dışına çıkanlara  mı yapılıyor? 

Siyasal ve ekonomik çıkarlar düşünülmeden testler, temaslılara, 5 gün de bir sağlık personellerine, acil,  göğüs hastalıkları, enfeksiyon, aile hekimleri yoğun bakım doktorlarına ve hemşirelere yapılmalıdır.

Ayrıca, asansörcüler, işçiler, yoğun risk altın da olanlara, filyasyon ekiplerine, halkla teması olan aşçılara,  gişe memurlarına, garsonlara, kabin memurlarına, şoförlere  ve toplu çalışılan fabrika işçilerine, kamu çalışanlarına, risk altın dakilere, 65 yaş üzerinde yurttaşlara, kronik hastalığı olanlara, hamile olanlara  mutlaka test   yapılmalı.

Muzaffer YÜKSEL

SES Adana Şubesi Eski Şube Başkanı

Editör: TE Bilisim