SES Adana Şubesi Adana Ruh sağlığı hastanesinde artan sorunlarla ilgili yazılı basın açıklaması gerçekleştirdi.

SES Adana Şube Eş başkanı DR.MÜRŞİT ENİS AKYÜZ ; "Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları hastanesinde her geçen gün artan sorunlar, sağlık emekçilerinin soruşturma tehdidi ve birbirine düşürmesi ile çözülmeye çalışılıyor. Gerek nöbet sisteminde gerekse çalışma şartlarında, sağlık emekçilerinin söz hakkı görmezden geliniyor." dedi

DR.MÜRŞİT ENİS AKYÜZ

AKYÜZ; En son Psikiyatri uzmanı hekimlerin hak arama mücadelesi olarak gayet barışçıl bir şekilde düzenledikleri  alkış eylemine karşı “sorunların tespit edilip çözülmesi” yönünde bir hamle yapılacağına, 11 hekime soruşturma açılarak baskı yoluyla sorunların üzerini kapatma yoluna girildiğini üzülerek görüyoruz. Hatta sürecin devamında, soruşturma açılanların nöbet ve mesai saatlerinde, sağlık emekçileri “haklarında tutanak tutmaya” itildiğini görüyoruz. Maalesef ki iktidarın sağlığı ve tüm iş hayatını yönetme biçiminin burada da tekrarlandığını görüyoruz: sorunları çözmek yerine üzerini kapat, ses çıkaranı sustur korkut, hatta sağlık emekçilerini birbirine düşür.

Ancak bizler, sorun yumağı hâline dönmüş olan sağlık sisteminde kendilerine günah keçisi seçmelerine izin vermeyeceğiz. Hâlihazırda hastanenin şartları, devletin kendi Ruh Sağlığı Hastanesi asgari şartlarını dâhi karşılamamaktadır. Kötü şartlar altında çalışan sağlık emekçileri, tüm bunlara rağmen yüksek fedakârlıkla işlerine devam ederken bir de salgın başlamıştır.

Her biri yüksek riskli olan hastaların servis, yatış, poliklinik şartlarının en iyi nasıl düzenleneceğini elbette aktif olarak çalışmakta olan sağlık emekçileri bilmektedir. Daha fazla sorunlar yaşanmadan, hastanede çalışan sağlık emekçilerinin toplanarak sorunlar ve çözümler hakkında karar verici mekanizmalara dahil edilmesi, idarenin emir verip bastıran değil, koordine eden bir pozisyona dönüşmesi gerektiğini düşünüyoruz. İdarenin çalışanlara baskı yapmak yerine, hastanenin fiziki şartlarının düzeltilmesi için iktidara baskı yapmak yolunu seçmesi hem hastalar için hem de sağlık emekçileri için elzemdir.

Bizler Ses Adana Şubesi olarak, sağlık emekçilerinin özlük haklarının ve Anayasa ile güvence altına alınmış olan fikir ve ifade özgürlüğünün yanındayız. Hiçbir sağlık emekçisinin kötü şartlar yüzünden zarar görmesine izin vermeyeceğiz.          

Editör: TE Bilisim