ATB Başkanı Şahin Bilgiç, “Çukurova topraklarına gözümüz gibi bakmalıyız”

Ceyhan Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Aydar ve Yönetimi ile Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can ve Yönetiminin ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde konuşan Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç “Her geçen gün verimli topraklarımız azalıyor. Çukurova topraklarına gözümüz gibi bakmalıyız” dedi.

BİLGİÇ, “ADANA İÇİN ÇALIŞMA, PROJE ÜRETME ZAMANI”

ATB Meclis Başkanı Osman Bağış ATB YK Başkan Yardımcısı Sabahattin Yumuşak, Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Güneşer ve Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk’ün hazır bulunduğu Ceyhan Ticaret Borsası ve Ticaret Odası yöneticilerinin ziyaretinde konuşan Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Hem bizler hem de sizler seçim dönemimizi bitirdik. Hepimize hayırlı olsun. Bundan sonra Adana’daki 7 oda borsamızla beraber AOSB’mizide içine alarak Adana için çalışma, proje üretme, birlikte hareket etme zamanıdır. Şimdiye kadar yaptığımız gibi önümüzdeki dönemde de oda borsalar karşılıklı sevgi, saygı ve güven içerisinde üyelerimize, şehrimize, bölgemize faydalı olacak şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz.”

BEREKETLİ TOPRAKLARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Adana Ticaret Borsası Yeni Kompleksinin yapımında karşılaştıkları zorlukları da anlatan Başkan Bilgiç, “Adanaya modern, güzel bir eser yaparak ticaret borsacılığını amacına uygun bir şekilde yapmaya başladık. Yapım aşamasında elbette zorluklarımız oldu. Ama sizler projelerinizi yaşama geçirirken mutlaka çok yönlü düşünün. Bütçelerinize uygun planlama yapınız. Borsa da olsak ticaret odası da olsak hepimiz tarımla iç içeyiz. Bildiğiniz gibi eskiden pamuk üreticileri Adananın en önde gelenleriydi. Bu anlamda bölgede tekstilde gelişti. Son zamanlarda tarım alanlarının yapılaşmaya açılması ile verimli topraklarımız her geçen gün azalıyor. Bu güzelim toprakların kaybolması demek Türkiye’nin kaybetmesi demektir. Bu yüzden Çukurova’nın topraklarına gözümüz gibi bakmalıyız. Bugün borsamızda sizleri görmekten son derece memnunuz. Tüm çalışmalarımız, işbirliğimiz, başarımız Adana içindir.” dedi.

CAN, “ADANAMIZI İLERİYE TAŞIMAK HEPİMİZİN HEDEFİ”

Ceyhan Ticaret Odası Meclis Başkanı Halil Eygi, Yardımcısı Sertaç Öztürk, Meclis Üyeleri Ercan Tosun ve Murat Yağan, YK Başkan Yardımcısı Cengiz Özal ve Genel Sekreter Zafer Öz’ün katıldığı ziyarette yeni seçilen yönetimi tanıştıran Başkan Şeref Can, yaptığı konuşmada “Adana Ticaret Borsası Yönetimini tebrik ediyoruz. Adanamızı bir adım dahi olsa daha ileriye taşımak hepimizin hedefi. Ceyhan’ın sizlere ilettiğimiz sorunlarını çözmede ATB-ATO ve ADASO olarak her zaman yardımcı olarak en üst seviyelere taşıdınız. Bu anlamda yönetim ve meclis arkadaşlarımın adına sizlere sonsuz teşekkür ediyorum.” diyerek Gümrük Müdürlüğü ve bölgesel sorunlara değindi.

AYDAR, “PAMUK İÇİN LİSANSLI DEPO HEDEFLİYORUZ”

Ceyhan Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ferruh Arslan, YK Üyeleri Emrah Eker, İsmail Altınışık, meclis üyeleri Yücel Koç, Bülent Ekinci ve Genel Sekreter Yeliz Aydar’ın katıldığı ziyarette konuşan Başkan Mustafa Aydar, “Hep birlikte bundan sonra da daha iyisini yapmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizden sonra bu kurumların başına gelecek yeni yöneticiler bizlerin yaptığı, yapacağımız güzel işlerden feyz alarak hedeflerini daha da yükseltmelidirler. Ceyhan’a Soğuk Hava Depoları ve Pamuk Lisanslı Deposu yapmayı planlıyoruz. Alt yapımızı tamamladık. Yönetim olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ATB Başkanı Şahin Bilgiç, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Ceyhan Ticaret Borsası ve Ticaret Odası Başkan ve yöneticilerine Adana Ticaret Borsasının faaliyetleri ve yaşama geçirecekleri yeni projeler hakkında bilgi vermesinin ardından ATB Hizmet Binası, Elektronik Alım Satım Salonu ve Laboratuvarlar gezildi.

Editör: Haber Merkezi