Hatay'ın Samandağ ilçesinde çıkan orman yangını 24 saatte kontrol altına alınmıştı. Ancak soğutma çalışmaları sürerken birçok alan tekrar alevlendi.

Hatay'ın Samandağ ilçesinde 10 farklı noktada başlayan orman yangını, 24 saatte kontrol altına alınmıştı. Soğutma çalışmaları sürerken birçok nokta tekrar alevlendi. Alevlere 2 uçak, 3 helikopter ve çok sayıda arazöz ile müdahale edildi.

Yangının yerleşim alanlarına sıçramaması için tedbir alındı. Bazı aileler bölgeden araçlarıyla ayrıldı. Yangını söndürmek için Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye ve jandarma ekipleri seferber oldu. Yapılan yoğun müdahalenin sonunda yangın kontrol altına alındı.

Ancak havadan ve karadan soğutma çalışmaları sürerken birçok nokta yeniden alevlendi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Yangında iki samanlık zarar gördü, bir mahalle de kısmen boşaltıldı.

Bölgedeki 792 personelin yangını kontrol altına alabilmek için alevlerle mücadelesi devam ediyor.

Yangına "karşı ateş" tekniğiyle müdahale ediliyor

Hatay'ın Antakya ilçesindeki yangına "karşı ateş" yöntemiyle müdahale sürüyor.

Akşam saatlerinde kente gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yetkililerden aldığı bilginin ardından Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ile yangın sahasına geçti. Burada yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen ve koordine eden Pakdemirli, vatandaşlarla bir araya geldi, çalışmalara katılan personele kolaylıklar diledi.

Editör: TE Bilisim