Sarıçam Belediyesi tarafından Halk Eğitimi Merkezi (HEM) işbirliğinde açılan budama kursu yoğun ilgi görüyor. Meyve ağaçlarında yüksek verim almak için doğru budama yöntemleri ve aşılama tekniklerinin teorik ve pratik olarak gösterildiği kursa 235 kursiyer katıldı.

Sarıçam Belediyesi’nin ilçede açtığı meslek edindirme kursları devam ediyor. Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde açılan budama kursu vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Sarıçam Belediyesi Kültür Merkezinde açılan kursta 235 kursiyer pratik ve uygulamalı eğitim görüyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 14-18 Kasım 2022 tarihleri arasında açtıkları budama kursunda, hem pratik hem teorik eğitimler verildiğini belirtti. Açıklamasında tarımın yoğun olduğu Sarıçam’da, doğru budama ve doğru aşılama tekniklerinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Başkan Bilal Uludağ, amaçlarının üretimde doğru tekniklerin kullanılarak üreticide verim kalitesini artırmak olduğunu kaydetti.

“AMACIMIZ ÜRETİMDE DOĞRU TEKNİKLERİ KULLANARAK VERİM KALİTESİNİ ARTIRMAKTIR”

03-4

Sarıçam ilçesinin coğrafi konum bakımından önemli bir tarım potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ açıklamasında şu ifadelere yer verdi “İlçemiz coğrafi konum itibariyle çok önemli bir tarım potansiyeline sahip. Bizler Sarıçam Belediyesi olarak, çiftçimizin ve üreticinin her zaman yanında olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda bilinçli üretim ve kaliteli verim noktasına bilhassa önem verdik. Bugün açtığımız budama kursumuz da bu doğrultuda kursiyerlerimize kurslar veriyoruz. Burada amacımız üretimde doğru teknikleri kullanarak verim kalitesini artırmaktır. Örneğin doğru budama teknikleri kursumuzda hem pratik hem uygulamalı olarak gösteriliyor. Burada amaç tarımla ilgilenen, meyve bahçeleri olan ya da evinin bahçesinde meyve ağaçları olan vatandaşlarımızın nasıl budama yapmaları gerektiği, verimde yüksek kalitenin nasıl olacağı,  meyve ağaçlarında budama şekilleri, meyve ağaçlarında çoğaltma teknikleri gibi doğru teknik ve yöntemleri, Ç.Ü. Bahçe Bitkileri Bölümünden çok değerli hocalarımız tarafından anlatılmaktadır. Bir hafta sürecek kursumuzun sonunda kursiyerlerimize sertifikalarının yanında, içerisinde budama makası, aşı bandı, aşı bıçkısı ve aşı bıçağı gibi ürünlerden oluşan bir de ağaç budama çantası hediyemiz olacak”  

02-4

Editör: Haber Merkezi