Sarıçam Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği mahalleler arası futbol turnuvası sona erdi. Adanaspor Kulübü Eski Başkanı merhum Tevriz Dura (Dede) anısına düzenlenen turnuva, kıran kırana mücadelelere sahne oldu. Zorlu müsabakaların ardından turnuvanın şampiyonu ise Şahintepe Mahallesi oldu.

Adanaspor Kulübü Eski Başkanı merhum Tevriz Dura (Dede) anısına düzenlenen Sarıçam Belediyesi mahalleler arası futbol turnuvası sona erdi. Birbirinden iddialı toplam 22 takımın katıldığı turnuvanın finalinde, Orhangazi Mahallesi ile Şahintepe Mahallesi futbol takımı Çukurova Üniversitesi Futbol Sahasında karşı karşıya geldi.

02-8

Final maçını Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Cem Tutsoy,  Milliyetçi Hareket Partisi Sarıçam İlçe Başkanı Mustafa Kızılelma, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Adana ASKF Başkanı Ahmet Bozan, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Adana Şube (ASGD) Başkanı Mustafa Boz, Sarıçam Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Bilgiç, Adanaspor eski teknik direktörü Ercan Albay ve Necip Erdoğan, TÜFAD Başkanı Mehmet Sümer, TFF Milli Takımlar Koordinatörü Osman Öngen, Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Alparslan Akıllı, Dura ailesi, STK temsilciler ve çok sayıda sporsever izledi.

05-3

Her iki takımında olağanüstü mücadele verdiği derbinin 38. dakikasında Muhammet Emin Başıbüyük ile öne geçen taraf Şahintepe Mahallesi olurken, 73. dakika da Osman Gazi Mahallesi, Samet'in golü ile eşitliği sağladı.

 90+3’te Göksel Durak’ın golü ile bir kez daha öne geçen Şahintepe Mahallesi, sahadan 2-1 galip ayrılarak turnuvanın şampiyonu oldu.

Yaklaşık üç bin taraftarın izledi müsabakanın kupa töreninde bir konuşma yapan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, pandemi süreci ile ara verdikleri futbol turnuvasına yeniden başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

“TURNUVANIN KAZANANI SARIÇAM, ŞAMPİYONU ŞAHİNTEPE OLDU”

Yeniden yarışmak, yeniden tanışmak ve yeniden kaynaşmak sloganı ile düzenledikleri turnuvanın beklenenin üzerinde ilgi gördüğünü belirten Başkan Uludağ, turnuvanın şampiyonuna 20 bin, turnuva ikincisine 15 bin Türk Lirası ödül verdiklerini kaydetti.

Başkan Uludağ konuşmasında şu ifadelere yer verdi “ Merhum spor adamı Tevriz Dura anısına düzenlediğimiz ve Sarıçamlı hemşerilerimizle yeniden, yarışmayı, yeniden tanışmayı ve yeniden kaynaşmayı hedeflediğimiz Mahalleler Arası Futbol Turnuvamız, ilçemize ayrı bir heyecan, ayrı bir enerji katmıştır. Turnuvada kim kazanırsa kazansın kazanan Sarıçam, kazanan kardeşlik hukukumuz olsun demiştik. Gayet centilmence geçen müsabakalarda bizlere seyrine doyumsuz bir futbol şöleni sunan tüm takımlarımızı kutluyor, şampiyonluk kupasını kazanan Şahintepe Mahallesi Futbol Takımımızı tebrik ediyorum. Ayrıca ismini turnuvamıza verdiğimiz merhum spor adamı Tevriz Dura’yı bir kez daha rahmetle anıyor, turnuvamızda katılan tüm takımlarımıza, sporcularımıza, görev yapan hakemlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

04-11

06-4

03-7

01-8

07-2

12-8

10-8

11-10

09-1

08-2

Editör: Haber Merkezi