Van Morrison , Covid-19'un yayılmasını önlemek için güvenlik önlemlerini protesto etmek için yazdığı üç yeni parçadan birinde İngiliz hükümetini "barışımızı bozan faşist zorbalar" olarak tanımladı.

Robin Swann, Morrison'un hükümeti ve bilim insanlarını kınamalarını 'tehlikeli ... tuhaf ve sorumsuz' olarak tanımlıyor

Kuzey İrlanda sağlık bakanı Robin Swann, kıdemli söz yazarının koronavirüs kilitleme önlemlerini "faşist" olarak kınaması üzerine Van Morrison'ı eleştirdi.

Belfast doğumlu Morrison No More Lockdown adlı şarkıda "Imperial College bilim insanlarının çarpık gerçekleri uydurduğunu" söylüyor. 

Şöyle ekliyor: "Daha fazla tecrit yok / Artık hükümetin aşırı erişimi yok / Faşist zorbalar yok / Barışımızı bozmak ... Güvenliğimiz içinmiş gibi davranmak / Gerçekten köleleştirmek için."

Rolling Stone'da yazan Swann, “Ondan daha iyisini bekliyorduk… Söylediklerinden bazıları aslında tehlikeli. İnsanları koronavirüsü ciddiye almamaya teşvik edebilir. Hepsini büyük bir komplo olarak görürseniz, sizi ve başkalarını güvende tutan hayati halk sağlığı tavsiyelerini takip etme olasılığınız azalır. "

Morrison'ı “büyük ölçekte can alan bir virüse halk sağlığı tepkisine dahil olan herkesi lekelemekle suçluyor. Onun sözleri, komplo teorisyenlerine - maskelere ve aşılara karşı savaşan ve bunun özgürlükleri ortadan kaldırmak için büyük bir küresel komplo olduğunu düşünen kalay folyo şapka tugayına büyük rahatlık sağlayacaktır. "

Swann ekliyor: “Toplumumuzdaki yaşlıları ve savunmasızları koruma girişimlerine saldırmayı seçti. Hepsi tuhaf ve sorumsuz. Umarım kimse onu ciddiye almaz. O guru değil, öğretmen değil ”, son satır Morrison'un 1986 tarihli No Guru, No Method, No Teacher albümüne atıfta bulunuyor.

Geçen hafta, diğer yüksek profilli müzisyenler koronavirüsün ciddiyetini reddettiler. Stone Roses solisti Ian Brown , Little Seed Big Tree adlı yeni bir şarkı yayınladı ve "kötü bir rüya gibi sahte bir aşı" ve "memleketinizde masonik bir kilitlenme" şarkısını söyledi. İngiltere hükümetinin nüfusunu "tam kontrole sahip olmak" için mikroçipleme iddiası ve "uydular tarafından uzaydan Dünya'ya ışınlanan 5G radyasyonu" tehlikesi gibi diğer komplo teorilerini dile getirdi.

Ayrıca tweet attı: "Kilit yok, test yok, iz yok, maske yok, vax yok." Daha sonra şunları yazdı: "Ama Ian 'bir pandemide maske takmak, yapılacak doğru ve mantıklı şeydir!" Katılıyorum. Ama ne salgını? #researchanddestroy #housearrest. "

Noel Gallagher ayrıca maske takma ihtiyacından şikayet ederek: "Şu anda bizden çok fazla özgürlük alınıyor ... Ben bir tane takmamayı seçiyorum ... bunlar anlamsız." İngiliz yasalarına aykırı olarak, halka açık yerlerde maske takmanın "yasak olmadığını" iddia etti.

Editör: TE Bilisim