BM'nin Yemen Özel Temsilcisi, resmi olarak Husiler tarafından kontrol edilen bölgelerdeki büyük kıtlıkların ortasında, ülkedeki insanların temel yakıt kaynaklarına erişebilmelerini sağlayacak bir çözüm bulmak için tüm tarafları Ofisiyle acilen birlikte çalışmaya çağırdı.

Martin Griffiths, Yemen için Genel Sekreter'in Özel Temsilcisi , ana hatlarıyla sıkıntısı yıkıcı ve yaygın insani sonuçlarını. 

"Yemen'de yaşam, Yemenlileri temiz su, elektrik ve ulaşım gibi yakıta bağlı günlük ihtiyaçları için daha da fazla mücadele etmeye zorlamadan yeterince affetmez"  dedi . 

"Gıda, yakıt ve tıbbi malzemeler de dahil olmak üzere temel ticari ithalatların akışı ve bunların ülke çapındaki sivil nüfusa dağıtılması sağlanmalıdır" diye ekledi. 

BM insani işler ofisi (hiç OCHA ), sıkıntısı gayri pazarında hızla artan yakıt maliyetleri, benzin istasyonlarında uzun kuyruklar ve su, ulaştırma ve diğer mallar için şişirilmiş maliyetlere yol açmıştır. Durum aynı zamanda insani müdahaleyi de etkilemiş ve bazı yardım programlarının azaltılmasına ve askıya alınmasına neden olmuştur. 

Yemen çatışma, hastalık, ekonomik çöküş ve kamu kurum ve hizmetlerin bozulması ile tahrik, dünyanın en kötü biri olmaya devam ediyor. Altı yıllık çatışmalardan sonra, milyonlarca insan aç, hasta, yoksul ve son derece savunmasız durumda ve ülke nüfusunun şaşırtıcı yüzde 80'i bir tür insani yardım ve korumaya ihtiyaç duyuyor. 

İyi niyetle yapıcı bir şekilde etkileşim kurun 

Griffiths, Yemenlilerin ihtiyaç duydukları akaryakıt ve petrol türevlerini Hudaydah limanı üzerinden alabilmelerini ve ilgili gelirlerin kamu sektörü çalışanlarının maaşlarını ödemek için kullanabilmelerini sağlayacak bir çözüme ulaşmak için her iki tarafla detaylı görüşmeler yapıldığını söyledi. . 

Bay Griffiths, "Tarafları, yapıcı, acilen, iyi niyetle ve bu konudaki Büromun çabalarına ön koşul olmaksızın yapıcı bir şekilde katılmaya çağırıyorum" dedi. 

2014 veritabanına göre Özel Elçisi Ofisi ülkeye büyük bir ticari ve insani yaşam hattı - - ve memur maaşları ödeyen doğru ilişkili gelir koymak sürekli partiler Hudaydah portundan Yemen içine ticari yakıt ithalatının devam etmiş ve düzenli akışı üzerinde anlaşmaya desteklemeye çalıştı .  

Aralık 2018'de Özel Elçi, Hudaydah Anlaşması'na ulaşmak için Stockholm'de taraflar arasındaki görüşmeleri kolaylaştırdı. Ayrıca, Kasım 2019'dan Nisan 2020'ye kadar 1,3 milyon tonun üzerinde ticari yakıt ithalatı taşıyan 72 geminin Hudaydah limanına girişine izin veren geçici düzenlemelere ilişkin bir anlaşmayı kolaylaştırdı.  

Geçici düzenlemelerin askıya alınmasından bu yana, Bay Griffiths, akaryakıt ithalatı ve ilgili gelirlerin maaş ödemesi için kullanılması için acil bir çözüm bulmak için taraflarla bir araya gelerek, tarafları bir araya getirmek için çeşitli girişimlerde bulunarak ödeme mekanizması.  

Ancak, Ofisin üzüntüsüne göre, bu toplantı henüz gerçekleşmedi. Ofis, Tarafları bu toplantıyı en kısa sürede yapma davetini yeniler. "

Editör: TE Bilisim