Pozantı Belediyesi tarafından boğaz mahallelerin sosyal dinlenme faaliyetlerini artıracak Kamışlı ile Yazıcak Mahallesi arasına inşa ettiği mesire alanı açılarak vatandaşın hizmetine sunuldu.

5 bin metrekare alan üzerine kurulan mesire alanının çalışmaları bizzat belediye atölye ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Körkün Çayı kenarına sıfır olan mesire alanına belediye atölye ekibinin kendi imal ettiği üzeri kapalı kameriyeler ve üzeri açık oturma grupları konumlandırıldı.

FchhlrgWYAEaxwD

POZANTILI ŞEHİDİN ADI VERİLDİ

Yapılan mesire alanına Belediye Başkanı Mustafa Çay tarafından 2007 yılında Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Şehit olan Jandarma Üsteğmen Muhammet Ali Demir’in adı verildi.

Mesire alanının içerisinde mescit, lavabo, çeşme ve mangal yakmak için çok sayıda, barbekü alanları bulunurken bölgenin en büyük dinlenme ve mesire alanı olan bu yerde çocuklar için ise çeşitli oyun araç ve gerekçeleri yerleştirildi.

HAYIRLI OLSUN POZANTI

Mesire alanıyla ilgili düşüncelerini dile getiren Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Bir projeyi daha bitirerek halkımızın hizmetine sunmayı nasip etti, yüce Allah’ım. Boğaz mahallelerimizi kapsayacak, Kamışlı ve Yazıcak mahallesi alanında bulunan 5 bin metrekarelik alana muhteşem bir mesire alanı inşa ettik. Mesire alanı inşasında tamamen belediye ekiplerimizin emekleri var. Körkün Çayı kenarında bulunan mesire alanımızda akan suyun şırıltısıyla büyükler mangal yapıp keyif yaparken çocuklar ise yapmış olduğumuz oyun alanlarında oynayarak vakit geçirecekler. Mesire alanımızın ismini ise 2007 yılında Şehit olan Üsteğmen Muhammet Ali Demir’in ismini koyduk ki şehit evinin hemen yanında bulunan bu mesire alanına vatandaşlarımız da sahip çıkarak, Şehidimize olan görevimizi yerine getirelim ve her buraya geldiğimizde onu anıp dua edelim istedik.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi