Yeni bir anket, telefon bağımlısı bir toplum için hiçbir yerin kutsal olmadığını, hatta düğünlerin ve cenazelerin bile olmadığını ortaya çıkardı.

Yaş: Fırından yeni çıkmış. Oyun web sitesi Solitaired'den 1.098 Amerikalı yetişkinden oluşan yeni bir kullanıcı , telefonlarımızı her zaman ve her yerde kullandığımızı tespit etti.

Mümkün değil! İnsanlar telefon bağımlısı mı? Dürüst olmak gerekirse hiçbir fikrim yoktu… Hey, daha az alay konusu. Bunun kapsamını anlayamamış olabilirsiniz. Hiçbir yer ya da hiçbir durum kutsal değildir.

Hadi o zaman, bana örnekler ver. Ankete katılanların yüzde 40'ı, seksten hemen sonra telefonlarını kontrol ettiklerini söyledi.

Sonrasında benimkini kontrol ediyorum. Hatırlat bana asla… bilirsin. Neyse! Şaşırtıcı bir şekilde %99'u telefonlarını televizyon izlerken kullandıklarını söyledi.

%1 ne yapıyor? Muhtemelen sadece televizyon izliyordur.

İnsanların aynı anda tek bir şeye konsantre olabildikleri eski günlerdeki gibi mi? Aynen öyle. Şimdi %78'i bir konserde, %42'si karşıdan karşıya geçerken ve üçüncüsü bisiklete binerken veya paten yaparken telefonuna bakacağını söyledi.

Bu tehlikeli olabilir, sanırım. Evet, bunların %44'ü dikkati dağılırken düşerek veya bir şeye çarparak kendilerine zarar verdiğini söyledi. Sonra yarısı bir düğün sırasında telefonlarını çıkardıklarını söyledi.

Düğünler genellikle cumartesi günleri yapılır - skorları başka nasıl takip edeceksiniz? Ve üçüncüsü cenazelerde ve uyanışlarda.

Bunun saygısızlık olarak görülebileceğini görebiliyorum. Ve sonra tuvalet var: %90'ı tuvaletteyken telefonu düzenli olarak kullandıklarını söyledi.

Başka ne yapman gerekiyor? Sadece senin işin, belki? Ayrıca, hijyen sorunları ne olacak? Ve güvenliği düşündün mü? NSA'dan biri, pantolonunuz bileklerinizdeyken sizi mi izliyor...?

Tamam, tamam, durduracağım. Onun yerine o tuvalet kitaplarından birini okuyacağım – hala yapıyorlar mı? Bilmiyorum ama cevap bu olmayabilir. İster önemsiz şeyler okuyor olun, ister telefonunuzda solitaire oynuyor olun , tuvalette çok fazla zaman harcamak en iyi fikir değildir ve yığınlara yol açabilir. Tesadüfen Solitaired'in yaptığı da budur.

Anlıyorum . Yani bir oyun geliştiricisi, insanların telefonlarında bir şeyler yapmaktan hoşlandığını – örneğin oyun oynamayı – buluyor? Adil olmak gerekirse, bunu destekleyen birçok başka anket var. 2019'daki bir YouGov anketi, İngilizlerin %57'sinin tuvalette telefon kullandığını buldu – 30 yaş altı grupta bu oran erkeklerin %86'sı ve kadınların %84'üne yükseldi. Bu yüzden neden şaşırmadığını anlıyorum; Bağlandık etrafa bir bak… Oi, seninle konuşuyorum, neden telefonuna bakıyorsun?

"Birazdan çıkacağım, sadece ellerimi yıkıyorum" deyin .

“Belki başka bir yere giderim, biraz zaman alırım, sadece yedinci seviyeye ulaşmam gerek” demeyin .

Editör: TE Bilisim