Sertleşme Sorunu Tedavisi Ve Penil Protez Ameliyatı
Sertleşme problemi erkek üreme sisteminde olmaktadır. Bu sertleşme sorunu tedavisi gidermekte penil implantlar kullanılabilmektedir. Yaşam tarzına, kronik hastalıklara, yaşa bağlı olarak sertleşme problemleri ortaya çıkabilmektedir. Diğer tedavi yöntemleri işe yaramadığı zamanda bu ürolojik protezler uygulanabilmektedir. Ürolojik protezler cerrahi ameliyat ile yapılmaktadır. Bu tedavi yönteminin uygulanabilmesi için diğer tedavi yöntemlerinin işe yaramaması gerekmektedir.

Ürolojik Protez Çeşitleri Nelerdir?

Penil Protez çeşitleri son yıllarda teknolojilerin gelişmesi ile daha da iyi hale gelmiştir. Şişirilebilen modeller ve yarı sert modeller bulunmaktadır. Yaygın olarak en çok tercih edilen protez şişirilebilir olan protezlerdir. Ayrıca bu protezin kullanımı oldukça kolaydır. Cerrahi işlem ile protezler yerleştirilmektedir.

ekler-1

Üç parçalı olan penis protezleri pompa, rezervuar, tahliye vanası penisin içerisine konumlandırılmaktadır. Bu protezler şişirilebilir silindir yardımı ile çalışmaktadır. Kullanılan bu protezler doğal ve gerçek ereksiyona imkan tanımaktadır. Şişirilebilir modellerde cerrahi işlem ile vücut içerisine gizlenmektedir. Dışarıdan bu protezler görülmemektedir. Kullanılmadığı zamanlarda söndürülmesi sayesinde de sıklıkla tercih edilmektedir.

Ürolojik Protez Ameliyatına Nasıl Hazırlanılır?

Penil protezler sonuçlarından dolayı en ideal tedavi yöntemi olarak görülmektedir. Fakat bu ameliyatı olmadan önce fiziksel ve ürolojik olarak kontrol yapılması gerekmektedir. Hastanın psikolojik, fiziksel yöntemlerden fayda alamadığı takdirde sertleşme sorunu farklı çözüm yolları ile giderilmesi zorunlu hale gelmektedir. Bu sorunun giderilmesinde en başarılı yöntem ise mutluluk çubuğu yani penil protezlerdir.

Bazı durumlarda penil protezi hastanın vücudu kabul etmeyebilmektedir. Böylelikle penil protezler farklı komplikasyonlara neden olabilmektedir. Kullanılacak olan implantın modeli oldukça önemlidir. Ayrıca hastanın el becerisinin gelişmiş olması önemlidir. Bundan dolayı ameliyattan önce hastaya bu bilgilerin verilmesi gerekmektedir.

Ürolojik Protezlerin Avantajları Nelerdir?

Ürolojik protez ameliyatı sonrasında hastalar cinsel ilişkiye girebilmesi ve bu cinsel ilişkiyi devam ettirebilmesi hedeflenmektedir. Vücut içerisinde olan bu mekanizmaya hastanın alışması biraz zaman alabilmektedir. Kullanımı oldukça pratik ve kolaydır. Hasta ve hastanın partneri uzun vadede cinsel yaşantısına katkı sağlamaktadır. Eğer vücut bu protezi kabul etmez ise başka bir ameliyat ile protez çıkartılabilmektedir.

ekler-2

Ürolojik Protezler Kimler İçin Uygun Değildir?

Penil protezler bazı kişiler için uygun değildir. Sürekli olarak kullanılan ilaçlar, bazı kronik hastalıklar, çeşitli enfeksiyonlar hastaya penil protezin takılmasını engelleyebilmektedir. Ayrıca sıklık ile idrar enfeksiyonu geçiren kişiler, akciğer enfeksiyonu olanlar da bu tedavi yöntemini kullanamamaktadır.

ekler-3

Hasta ameliyat öncesinde bu protezin fiziksel olarak bazı değişikliklere yol açacağını da bilmesi gerekmektedir. Bu protezler kişide cinsel isteğin artmasına neden olmamaktadır. Proteze sahip olan kişiler çocuk sahibi olabilir.

Editör: Haber Merkezi