Adana'da aralarında HDP Adana İl Eşbaşkanları Helin Kaya ve Mehmet Karakış'ın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Binevş Kültür Merkezi ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında 38 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Karar doğrultusunda polis Adana ve Diyarbakır'da bazı adresler ile Binevş Kültür Merkezi'ne eş zamanlı baskın düzenledi. Baskınlarda polis bazı evlerin kapılarını koçbaşı ile kırıp evdekileri darp ettikleri belirtildi. Baskınlarda evlerin aranması ardından aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Eşbaşkanı Helin Kaya ve Mehmet Karakış’ın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan Mehmet Sait Dikmen'in ev baskınında polis şiddeti yaşandı. Dikmen'in babası Mehmet Emin Dikmen, "Polislere durun kapıyı açacağız diyorum, durmadan kapıya vurup, bağırıyorlardı. Polis dış kapımızı koçbaşı ile kırdılar ve o esnada cam kırılıp yüzümüze geldi. Kan içinde kaldık. Bize hakaret darp ettiler. Evde çocuklar vardı ve psikolojileri bozuldu. Üzerimize silah doğrultular. Bu vicdansızlıktır" dedi. Bir kadın ise, polisin kendisini bir odaya kapatarak çıplak arama yaptığını belirtti.

Binevş Kültür Merkezi'ndeki aramalar ise devam ediyor.

Gözaltına alınanların bazılarının isimleri şöyle: HDP Adana İl Eşbaşkanları Helin Kaya ve Mehmet Karakış ile DBP Çukurova Bölge Eş Sözcüleri Şilan Turğa ve Enver Güler ile  Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk, Mehmet Sait Dikmen, Abdurrahman Oral, Hayrettin Öz, Sever Uzun, Mehmet Saruhan ve Mahsun Uzun.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü,  operasyonu "PKK/KCK'nın Çukurova bölge yapılanmasının eylem ve faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesine yönelik çalışma yapıldı" iddiasında bulundu.

Editör: TE Bilisim