Sporun ve sporcunun herzaman destekçisi  olan Seyhan Belediyesi, Streetball Turnuvası düzenleyecek. Turnuva, 23-24-25 Haziran tarihleri arasında Füze Selami Spor Tesisleri’nde gerçekleşecek.

BAŞKAN AKAY’DAN, TURNUVAYA DAVET

Seyhan Belediyesi olarak, “ Streetball Turnuvası” düzenleyeceklerini belirten Seyhan Belediye Başkanı Akif  Kemal Akay, “ Spor bizim için çok büyük bir önem taşımakta. Değişik branşlarda düzenleyeceğimiz turnuvaların bir tanesi bu ay içerisinde gerçekleşecek. 12-17, 18-25 ve 25+ yaş grupları olmak üzere 3 grup halinde düzenlenecek  olan turnuva Füze Selami Tesislerimizde yapılacak ve  3 gün sürecek. Katılım için son başvuru tarihimizi ise 22 Haziran olarak belirledik. Gençlerimizi heyecan dolu geçecek olan streetball şölenine davet ediyorum” dedi.

STREETBALL NEDİR ?

STREETBALL bir kişi yedek, üç kişi sahada olmak üzere dörder oyuncudan oluşan takımlar halinde açık havada oynanan bir basketbol varyasyonudur. Streetball, basketbol oyun kurallarının daha az biçimsel yapısını ve uygulamasını içerir. bu yüzden oyuncuların bireysel yeteneklerini sergilemeleri için basketboldan daha elverişli bir oyundur. Oyun tek pota kullanılarak basketbol yarı sahasında oynanır. Oyunda 2 sayı çizgisinin içinden yapılan başarılı atışlar 1 sayı, dışından yapılan başarılı atışlar ise 2 sayı değerindedir. 21 sayıya ulaşan takım oyunu kazanır. Eğer maç 20-20 olursa maç 22 sayıya uzar.

Editör: TE Bilisim