"Daha fazla alkış istemiyoruz, tanınma istiyoruz" sloganı altında, pandeminin ortasında daha iyi maaşlar, unvanın doğrulanması, sağlık kodları ve işten çıkarmaların ortadan kaldırılmasını talep eden sağlık çalışanlarına sert müdahale.

Sağlık personeline tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla saldırı düzenlendi, gazetecilerin de tutuklandığı bildirildi.

Şilili polis memurları, bu Cumartesi, Plaza de la Dignidad'da ülkedeki sağlık sektöründe iyileştirmeler talep etmek için barışçıl bir şekilde gösteri yapan bir grup Yüksek Düzey Hemşirelik Teknisyenlerine (TENS) karşı şiddet kullandı.

İşten çıkarmaların ortadan kaldırılmasını talep eden sağlık çalışanları

"Daha fazla alkış istemiyoruz, tanınma istiyoruz" sloganı altında, pandeminin ortasında daha iyi maaşlar, unvanın doğrulanması, sağlık kodları ve işten çıkarmaların ortadan kaldırılmasını talep eden sağlık çalışanları grubu bir araya geldi.

Polis göz yaşartıcı gaz ve arabalarla gösteriye müdahale etti.

GAM Kültür Merkezi yakınında, sağlık çalışanlarının ilerlemesine müdahale etmek üzere, Şili Polisinin resmi Twitter hesabı yürüyüşü "yetkisiz" olarak nitelendiren bir mesaj yayınladı ve Kamu Düzeni Kontrol Bölgesi personelinin protestoculara karşı işlem yapacağını bildirdi ".

Hemşirelik Teknisyenleri grubu, hareketliliğe saygı duymalarına rağmen Alameda'da bir yol boyunca trafiği kesmeden, işaret ve balonlar taşımadan yürüdü, polis göz yaşartıcı gaz ve arabalarla gösteriye müdahale etti.

Polsin şiddet ağırlıklı müdahalesinin yanı sıra ifade özgürlüğünden yana örgütler, Santiago de Chile'de meydana gelen olayları kaydeden gazetecilerin tutuklanmasını da kınadı.

Sosyal ağlar ve yerel medya, polis güçlerinin Şilili sağlık personeline karşı işlediği insan hakları ihlallerini kınayan açıklamalar yayınladı.

Editör: TE Bilisim