Bugüne kadar yapılan en derin ve en kapsamlı araştırma, Dünya'nın ötesindeki medeniyetleri açıklamada başarısız oldu.

Avustralyalı bilim adamları, olası dünya dışı medeniyetler için düşük frekanslarda en derin ve en kapsamlı araştırmayı tamamladılar ve Batı Avustralya'da bulunan Murchison Widefield Array (MWA) radyo teleskopunu kullanarak yaklaşık 10,3 milyon yıldızı şimdiye kadar herhangi bir yaşam izi bulmadan taradılar. . Araştırmasının sonuçları Avustralya Astronomi Derneği Yayınları'nda yayınlandı .

Araştırmacılar, yukarıda bahsedilen teleskopu kullanarak, Vela takımyıldızındaki yıldızlarda düşük frekanslı radyo emisyonlarını (FM radyoya benzer) aradılar. 'Tekno-imzalar' olarak bilinen bu olası emisyonlar, potansiyel yabancı teknolojiye işaret edebilir.

Avustralya ulusal bilim ajansı ve Commonwealth Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Örgütü'nün (CSIRO) Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümünden Astrofizikçi Chenoa Tremblay, " Vela takımyıldızının etrafındaki gökyüzünü 17 saat boyunca gözlemledik ve ona her zamankinden 100 kat daha geniş ve derinlemesine baktık. Bu veri kümesine rağmen, teknolojik sinyaller veya akıllı yaşam belirtileri bulamadık" dedi .

Biz bir şey bulamadım olması şaşırtıcı değildir . Pek çok bilinmeyen değişkenler hala var," Tremblay tarafından şeklindeki sözleri kaydedildi Reuters . Bilim adamına göre, "Güneş Sistemimizin dışında yaşam arayışı büyük bir zorluktur " ve "galakside yalnız olmadığımızın göstergesi için ne zaman, nasıl, nerede veya ne tür bir sinyal alabileceğimizi bilmiyoruz."

Avustralya'daki Curtin Üniversitesi'nden astrofizikçi Steven Tingay ve çalışmanın ortak yazarı olan Uluslararası Radyo Astronomi Araştırma Merkezi'nden astrofizikçi Steven Tingay, araştırmanın kozmik açıdan görece az yıldız içerdiğini ve "önemli olan şey şudur: teknikleri sürekli geliştirin ve (...) bakmaya devam edin . " "Bir sonraki gözlemin, hiçbir şey beklemeseniz bile, bir şey getirecek gözlem olma olasılığı her zaman vardır."

Tremblay, "On milyon yıldız çok gibi görünüyor. Bununla birlikte, en iyi değerlendirmemiz [Samanyolu'nda] yaklaşık 100 milyar yıldız olduğu. Bu nedenle galaksimizin yalnızca yaklaşık% 0,001'ini gözlemledik, " diye vurguladı.  

Editör: TE Bilisim