Biden , Pazar günü Twitter'da yaptığı açıklamada , "Albuquerque'de dört Müslüman erkeğin korkunç şekilde öldürülmesi beni öfkelendirdi ve üzdü" dedi.

New Mexico'da bir dizi Müslüman erkeğin öldürülmesi , Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Müslüman topluluklarda bir korku dalgası yarattı.

Yetkililer dördüncü kurbanı Pazartesi günü belirlediler ve Albuquerque şehrinde çok sayıda Müslüman erkeğin öldürülmesinin bağlantılı olma olasılığını dışlamadılar.

Cinayetlerin üçü geçen hafta gerçekleşti ve yetkililer kurbanların ırk ve dininin ortak faktörler olduğunu söyledi. Polis, "Müfettişler, Cuma günkü cinayetin, Güney Asya'dan da Müslüman erkeklerin son zamanlarda öldürülmesiyle bağlantılı olabileceğine inanıyor" dedi. Polis, sakinlerden cinayetlerle bağlantılı olduğuna inandıkları bir aracın bulunmasına yardım etmelerini istedi.

Biden , Pazar günü Twitter'da yaptığı açıklamada , "Albuquerque'de dört Müslüman erkeğin korkunç şekilde öldürülmesi beni öfkelendirdi ve üzdü" dedi. “Tam bir soruşturma beklerken dualarım kurbanların aileleriyle ve yönetimim Müslüman toplumun yanında güçlü bir şekilde duruyor. Bu nefret dolu saldırıların Amerika'da yeri yok."

Naeem Hussain Cuma gecesi öldürüldü ve pusu atışları son dokuz ayda üç Müslüman erkeği daha öldürdü. Cinayetler, ABD genelinde ırkçılık, ayrımcılık ve şiddetle karşı karşıya kalan Müslümanlar için bir korku kaynağı haline geldi.

New York'ta Müslüman bir topluluk lideri olan Debbie Almontaser, Twitter'da "Şüphelinin hala serbest kalması korkunç" dedi. "Sıradaki kim?!"

25 yaşındaki Hüseyin Pakistanlıydı. Ölümü, yine Pakistanlı olan ve aynı caminin üyeleri olan 27 yaşındaki Muhammed Afzaal Hüseyin ve 41 yaşındaki Aftab Hüseyin'in ölümlerinden kısa bir süre sonra geldi.

En erken vaka Kasım ayında gerçekleşti ve Afganistan'dan 62 yaşındaki Muhammed Ahmedi'nin öldürülmesini içeriyordu.

New Mexico İslam Merkezi genel sekreteri Aneela Abad, toplumun cinayetler karşısında “tamamen şok olduğunu” ve İslami toplum merkezlerinin güvenliği artırdığını söyledi .

Müslüman sivil haklar grubu Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin (CAIR) müdür yardımcısı Edward Ahmed Mitchell, ABD'deki Müslüman toplulukların cinayetlere “teyakkuz, artan ihtiyat ve dayanıklılık” ile yanıt vereceğini söyledi.

CAIR , kolluk kuvvetlerine katilin yakalanmasını sağlayacak bilgi sağlayan kişiye 10.000 dolar ödül teklif etti.

Polise göre, Jetta veya Passat gibi görünen koyu gri veya gümüş renkli dört kapılı bir Volkswagen olan dört cinayette de aynı aracın kullanıldığından şüpheleniliyor. Yetkililer, insanlardan arabayı tanımlamalarına yardım etmelerini isteyen fotoğrafları yayınladı ve tutuklamaya yol açan bilgiler için 20.000 dolar ödül verdi.

Albuquerque Belediye Başkanı Tim Keller Pazar günü yaptığı açıklamada, "Çok, çok güçlü bir bağlantımız var" dedi. "İlgilenen bir aracımız var... Bu aracı bulmalıyız."

Eyalet valisi Michelle Lujan Grisham 6 Ağustos'ta yaptığı açıklamada , soruşturma için ek kolluk kuvvetleri kaynaklarının sağlandığını söyledi.

Açıklamada, "Kurbanlar ve aileleri için adalet arayışımızdan vazgeçmeyeceğiz ve katilleri veya katilleri yakalamak için her türlü kaynağı kullanacağız" denildi. "Ve onları bulacağız."

Lujan Grisham da devletin Müslüman cemaatine destek teklifinde bulundu . Bu zor zamanda Albuquerque ve daha büyük New Mexico Müslüman topluluğunu desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz” dedi. "Siz Yeni Meksikalılarsınız, burada hoş karşılanıyorsunuz ve biz yanınızdayız."

Editör: TE Bilisim