Ev değiştirmek insan hayatındaki en önemli kararlardan biri. İster ev satın alıyor isterseniz de kiralıyor olun doğru ve içinize sinen seçimler yapmanız son derece önemli. Yeni bir eve taşınırken en çok dikkat edilen kriterlerin başında evin özellikleri, lokasyonu, bina yaşı, depreme dayanıklılığı gibi maddeler yer alıyor. Bunun yanı sıra evin bir apartman dairesi mi yoksa site içi daire mi olup olmaması da özellikle bazı kimseler tarafından en çok dikkat edilen noktalardan biri. Çünkü sitede oturmanın pek çok avantajı bulunuyor. Eğer siz de yeni bir eve taşınacaksanız ancak site mi yoksa apartman dairesi mi diye karar veremiyorsanız sitede oturmanın avantajları başlıklı bu yazımız karar vermenizi kolaylaştırabilir.

Sitede Yaşamanın Ne Gibi Avantajları Var?

1b

Özellikle daha önce sitede yaşamış olan birçok insan bir sonraki evini de yine site içerisinden tercih etmek istiyor. Çünkü sitede yaşamanın avantajlarını deneyimleyen kişiler, sitede oturmaktan kolay kolay vazgeçemiyor. Sitede yaşamaya başladığınız an faydalanacağınız avantajlardan bazıları şu şekilde:

●       Sitenin olanakları cezbedicidir.

Sitede yaşayan birçok insana sitede yaşamanın avantajlarını sorduğunuzda kuşkusuz olanakları yanıtını alırsınız. Özellikle yeni projelerdeki sitelerde ve lüks yapılarda sağlanan olanaklar oldukça cezbedici. Sitede yaşamanın avantajı olabilecek olanaklardan bazıları; açık ve kapalı yüzme havuzu, spor salonu, market, yürüyüş alanı, çocuk parkı ve çocuk oyun alanı gibi imkânlardır. Tüm bu olanakların yaşadığınız yerin içerisinde olması zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Bu olanaklar sayesinde birçok ihtiyacınızı siteden dışarı çıkmadan da karşılayabilirsiniz.

●       Sitenin güvenlik önlemleri gelişmiştir.

Apartman dairesinde yaşadığınızda güvenlikten apartman sakinleri sorumludur. Ancak bir site içi dairede yaşadığınızda gelişmiş güvenlik önlemlerinden faydalanabilirsiniz. Sitelerin kapı girişlerinde güvenlik personellerinin yer alması, kamera ve alarm sistemlerinin bulunması sitedeki yaşamı apartmandaki yaşamdan daha güvenli kılar.

●       Sitenin daire planları çeşit konusunda daha çok seçenek sunar.

Sitelerde her ihtiyaca ve her beklentiye uygun daire bulmak mümkün olabilir. Öyle ki bazı sitelerde hem 1+1, 2+1 hem de 3+1 ve 4+1 daireler bulunur. Ayrıca bazı sitelerde de villa tipi evlere ve binalara aynı bahçe içerisinde rastlamak mümkün olabilir. Durum böyle olunca sitede her beklentiyi karşılayan ev seçeneği kolayca bulunabilir.

●       Sitede yaşamak sorumluluklarınızı azaltır.

Sitede yaşamak demek daha az sorumluluk demektir. Ortak alanların temizliği, güvenlik ve teknik sorunlar gibi konular için zaman ve para harcamanıza gerek yoktur. Tüm bunların tamamıyla site yönetimi ve site personeli ilgilenir.

●       Sitede yaşamak toplulukla etkileşimi kolaylaştırır.

Sitede yaşamanın en önemli avantajlarından biri de insanların birbirleriyle tanışabileceği ve sağlıklı etkileşimler gerçekleştirebileceği bir alanın varlığıdır. Çocuklu aileler çocuk oyun alanları ve parklarda sosyalleşirken, spor yapanlar spor salonunda ya da yürüyüş parkurunda tanışabilir, iletişime geçebilir. Böylece hem bir topluluklar hem de insanlarla etkileşim kurmak çok daha kolay hale gelir.

●       Şehir kalabalığı ve gürültüsünden uzaklaşmaya olanak sağlar.

Siteler çoğunlukla şehrin en kalabalık ve merkezi noktalarından uzağa inşa edilir. Yeşil içinde ve ağaçlandırılarak yapılandırılan siteler şehir kalabalığından ve gürültüsünden uzakta kalmak isteyenler için de idealdir.

●       Site yaşamı çocuklu aileler için de idealdir.

Sitede yaşamak özellikle çocuklu aileler için büyük avantaj sağlar. Çocukların enerjilerini atmaları ve sosyalleşmeleri için site bahçesinde vakit geçirmeleri yeterli olur. Çocuk oyun alanları, parklar ve bazı sitelerde yer alan kreşler, çocukların etkinlik ve faaliyette bulunabilmeleri için büyük avantajlar sunar.

Editör: Haber Merkezi