Yüreğir ilçesine bağlı Yunusoğlu Mahallesi’nde, Adana Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda gençlerin spor yapabilmesi, madde bağımlılığıyla mücadele, SMA hastalarıyla ilgili farkındalık oluşturulması ve halk için çeşitli tesislerin kurulması konularında iş birliği yapılmış bu çerçevede ise futbol turnuvası gerçekleştirilmişti.

SMA HASTASI EREN BEBEK 7 TEMMUZ’DA YAŞAMINI KAYBETTİ

SMA hastalığı ile mücadele eden Eren bebek verdiği mücadeleyi kaybederek, 7 Temmuz 2021 tarihinde yaşama gözlerini yumdu. Eren'in ölümünün ardından sosyal paylaşım sitelerinde #erenmelekoldu hashtagı ile binlerce mesaj paylaşıldı, konu TT oldu.

EREN BEBEK İÇİN BAŞLATILAN TURNUVA ONSUZ TAMAMLANDI

Yüreğir ilçesine bağlı Yunusoğlu Mahallesi’nde SMA hastası Şehmus Eren adına düzenlenen “Yunusoğlu Mahallesi 2021 Şehmus Eren Yaşasın Futbol Turnuvası” sonuçlandı.

SMA hastası Eren bebek için turnuva düzenlemiş fakat Eren bebek 7 Temmuz tarihinde yaşamını kaybetmişti. Eren bebek için düzenlenen turnuvalarda cenaze nedeniyle bir hafta ertelenmişti.

4 HAZİRAN TARİHİNDE BAŞLATILAN TURNUVA 19 TEMMUZ’DA SONA ERDİ

Adana Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda 4 Haziran 2021 tarihinde başlatılan turnuva 19 Temmuz’da oynanan final maçı ile son buldu.

Final maçı Eski dostlar ve Yunusoğlu gençlik spor arasında kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Maç sonucu; Yunusoğlu gençlik 6, Eski dostlar 4.

Final maçının kupası yakın zamanda kaybedilen Eren bebeğin babası tarafından şampiyon olan takıma verildi.

Kupayı alan şampiyon takım ise Eren bebek anısına kupayı aileye vererek dayanışma örneği gösterdi.

Yunusoğlu gençliği ve civar köylerden gelen seyirciler final maçına renk kattılar bu maçta sporseverlerin her isteğini yerine getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan karalara ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

TURNUVA SÜRECİ NASIL BAŞLAMIŞTI?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Yunusoğlu sakinlerinin katıldığı turnuva açılışında spor, kardeşlik ve birliktelik adına güzel görüntüler oluşmuştu.

Turnuvanın başlama vuruşunu ise Başkan Zeydan Karalar yapmıştı.

Turnuvanın açılış sürecinde söz alan Başkan Zeydan Karalar, “Özellikle SMA hastalığı ve uyuşturucu kullanımıyla ilgili böyle bir mücadeleyi yaptıkları için Yunusoğlu’ndaki kooperatif yöneticilerine, buna katılan, emek veren bütün kardeşlerime teşekkür ediyor, yürekten kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ der. Uyuşturucunun en önemli panzehirlerinden biri de spordur. Bu girişim o nedenle de anlamlı bir girişimdir" dedi.

Başkan Zeydan Karalar; "Bu ülkenin ayrışmasının kimseye faydası yok. Ne yapılırsa yapılsın bu halkı ayrıştırmanın imkanı yok. Elbette bu tür etkinlikler vatandaşlarımızı birbirine daha fazla kaynaştırma anlamında önem taşımaktadır. Hizmetlerimiz Yunusoğlu’nda devam edecektir” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim