SOL Parti Mersin İl Örgütü; “Temizleyelim, Adalet, Demokrasi, Laiklik Ve Bağımsızlık İçin Yeniden Kuralım” başlıklı basın açıklaması gerçekleştirdi.

SOL Parti Mersin İl Örgütü, il Binasında, İl Başkanı Gürkan Dağdeviren tarafından, "Karanlıktan Aydınlığa Yurttaş Seferberliği" konulu basın toplantısı gerçekleştirdi.

Dağdeviren açıklamasında; “Ülkenin bu karanlığını kabul etmiyoruz. Mafyalar ve çeteler üzerinde yükselen bu rejim ülkemizi büyük bir çürümeye sürükledi. Dün iktidar ortağı olan bir mafya lideri kendisinin de parçası olduğu suçların bir kısmını itiraf ediyor. Bu buzdağının ancak görünebilen kısmıdır. Uyuşturucu trafikleri, siyasi cinayetler, yağmacılık ve diğerleri tüm bunlar halka ve ülkeye karşı işlenen suçlardır. Bu suçların üzerinin kapatılmasına izin vermeyeceğiz. Temizleyelim! Adalet, demokrasi, laiklik ve bağımsızlık temelinde Türkiye’yi yeniden kurma zamanıdır” dedi.

SOL Parti İl Başkanı Dağdeviren sözlerine şu şekilde devam etti;

YA ÇETELER DÜZENİ YA DEMOKRASİ

Görülüyor ki devlet mafya, çete, tarikatlar ve yandaş yağmacı sermaye tarafından paylaşılmış durumda. Bunun nedeni ve sorumlusu ise demokrasinin kırıntısını dahi bırakmayan, anayasa ve yasaları fiilen geçersizleştiren, yargıyı kendi aparatı haline getiren tek adam rejimidir. O yüzden gerçek bir temizlenme ve hesaplaşma tek adam rejimine son vermekle mümkün olabilecektir.

KARANLIKTAN AYDINLIĞA YURTTAŞ SEFERBERLİĞİNE KATIL

Tüylerimiz ürpererek ülkemizde hukuksuzlukların, yolsuzlukların, kirli ilişkilerin korkunç boyutlara gelmesine tanık oluyoruz. “Vatan, millet, bayrak, mukaddesat” nutuklarının gölgesine sığınan siyasetçilerin, bürokratların, mafya mensuplarının işbirliği içerisinde ağır suçlara ortak olduğunu görüyoruz.

Biz bu ülkenin temiz, dürüst, demokrasiden ve özgürlüklerden yana yurttaşlarıyız.

Korkmadan, çekinmeden, geri adım atmadan, bu karanlığın üzerine gitmek, ülkemizi aydınlığa çıkarmak sorumluluğunu hissediyoruz. Olan biteni aksiyon dizileri gibi izlemeye, sessiz kalmaya artık hakkımız bulunmadığının farkındayız. Ülkemizi karanlıktan aydınlığa çıkarmak için başlattığımız yurttaş seferberliğine sen de katıl. Yurttaş Seferberliği ile tüm iddiaların araştırılması, suçluların yargılanması için birlikte mücadele edelim.

Editör: TE Bilisim