Softbol maçı, COVID-hit 2020 Oyunlarının resmi açılış töreninden iki gün önce gerçekleşir.

Japon sürahi Yukiko Ueno, hızla yayılan Delta varyantının Japonya'da COVID-19'un yeniden canlanmasına neden olduğu bir zamanda etkinliği düzenlemenin bilgeliği hakkında devam eden şüpheler arasında Çarşamba sabahı pandeminin vurduğu 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın ilk topunu teslim etti. dünya çapında.

Japonya, Çarşamba günü yapılması planlanan kadın futbol maçlarının yanı sıra iki softbol maçı ile Avustralya'yı softbolda alıyor.

Olimpiyatlar ve Japon yetkililer, artan sayıda COVID-19 vakası göz önüne alındığında, ülkedeki 11.000'den fazla sporcu, personel ve medyaya ev sahipliği yapma konusundaki ısrarlı muhalefete rağmen Olimpiyatları ilerletti. Tokyo şu anda bir koronavirüs olağanüstü durumunda.

Softbol turnuvasında yarışan altı ülkenin antrenörleri Salı günü organizatörleri güvenli bir ortam oluşturdukları için alkışladılar ve oyuncularının özellikle Olimpiyatların iptal edilmemesini takdir ettiklerini söyledi.

Softbol, ​​2008'den sonra düşürüldükten sonra Tokyo Oyunları için yeniden canlandırıldı. Maçların ilk iki günü, 2011 tsunamisinden ve nükleer felaketten kötü şekilde etkilenen bir bölge olan Fukushima'daki bir beyzbol stadyumunda yapılıyor.

Tokyo Oyunları, geçen yıl Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) koronavirüsün yayılması üzerine bir pandemi ilan etmesinden kısa bir süre sonra ertelenmişti . O zamandan beri 4,1 milyondan fazla insan hastalıktan öldü ve aşılar bazı ülkelerin sağlık kriziyle başa çıkmasına yardımcı olurken, aşı eşitsizliği ve yeni varyantlardaki artış, bir tür normale dönmek için umutsuz bir dünya için yeni sorunlar yaratıyor.

Organizatörler “ güvenli ve emniyetli ” bir Olimpiyat sözü verdiler, ancak birçok Japon şüpheci.

Ülkenin aşı programı diğer birçok gelişmiş ülkenin gerisinde kaldı ve Tokyo Salı günü 1.387 kişiye teşhis konan vakalarda yeni bir artış görüyor. Japonya toplamda 840.000'den fazla vaka ve 15.055 ölüm kaydetti.

Bazı sporcular da dahil olmak üzere Olimpiyatlarla bağlantılı düzinelerce vaka , halkın koronavirüs hafifletme çabalarına olan güvenini daha da sarstı.

Salı günü, Tokyo 2020 organizasyon komitesi başkanı, COVID-19 vakalarının artması durumunda iptalin göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

Toshiro Muto bir basın toplantısında enfeksiyon sayılarını takip edeceğini ve gerekirse diğer organizatörlerle irtibat kuracağını söyledi.

Muto, "Vakalarda bir artış olursa tartışmalara devam edeceğiz" dedi.

“Koronavirüs durumuna dayanarak tekrar beşli görüşmeleri yapacağımız konusunda anlaştık. Bu noktada koronavirüs vakaları artabilir veya düşebilir, bu yüzden durum ortaya çıktığında ne yapmamız gerektiğini düşüneceğiz."

Tokyo 2020'nin bir sözcüsü daha sonra organizatörlerin "başarılı Oyunlar sunmaya yüzde 100 konsantre olduklarını" söyledi.

Editör: TE Bilisim