Göçmenlere yapılan ırkçı saldırılar son aylarda giderek artıyor. Ağustos ayında Ankara Altındağ’da yapılan ırkçı linçi, İzmir Torbalı’daki ırkçı linç izledi.

İzmir Güzelbahçe’de 3 Suriyeli işçi yakılarak öldürüldü.

Ardından Ankara Pursaklar ve İstanbul Esenyurt’ta göçmenler saldırıya uğradı.

İki gün önce İstanbul Bayrampaşa'da Naif Elnaif isimli Suriyeli genç, kaldığı evde uykusundayken ırkçı bir grubun bıçaklı saldırısına uğradı ve hayatını kaybetti.

Sosyal medyada Kürt, Arap düşmanlığı ile göçmen düşmanlığı yarış halinde.

Irkçı saldırganlar, muhalefeti ve iktidarı ile siyasetten aldığı destek nedeniyle saldırılarına, cinayetlerine pervasızca devam ediyor.

Yasaların bütün insanlara eşit uygulanması hakkı, yüzlerce yıl önce kabul edilmişti, ama göçmenler için bu konu önemli bir sorun olmaya devam ediyor. Ankara Altındağ’da göçmenlere yönelik linç sonrası cezalandırılanlar yine mahalleden sürülen göçmenler oldu.

İzmir Güzelbahçe’de yakılan 3 Suriyeli genç için itfaiye ve polis raporlarında sobadan çıkan yangın sonucu öldüler diye yazıyordu. Öldüren kişi kendisi itiraf etmese olay bu şekilde kapatılacaktı.

İstanbul Bayrampaşa’da öldürülen Suriyeli gençle ilgili de olayı kapatmaya yönelik girişimler var.

Göçmenlere saldıran ırkçılar cezasız kalacaklarının rahatlığı ile davranıyorlar.

Adalet sistemi de bunu tersine çevirecek her hangi bir adım atmıyor.

Irkçılık insanlık suçudur. Göçmenlere hakaret eden, şiddeti teşvik eden, saldıran, yaralayan ve öldüren ırkçılar acilen cezalandırılmalıdır.

Bütün göçmenler kardeşimizdir.

Hepimiz Göçmeniz, Irkçılığa Hayır

12 Ocak 2022

Editör: TE Bilisim