İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye, etrafımızdaki coğrafyada tüm olup bitene rağmen göçü yönetmekte; ecdadımıza, komşuluğumuza, asil milletimize yakışanı yapmaktadır. Fitneye, fesata, düşmanlığa fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Türkiye'ye girmesine yönelik tepkilerin de yükselmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaptı.

Yine Türkiye'nin en güçlü olduğu alan, iç savaş ve terörizm nedeniyle topraklarında mağdur olan, tecavüze uğrayan, çocuk yaşta katledilen insanlığa sahip çıkmaktır. Türkiye; henüz Batı, göç sağanağının farkında değilken, ‘mış' gibi yaparken, düzensiz göç politikasını, uyum politikalarını, göçe kaynaklık eden ülkeler ile geri gönderme anlaşmalarını oluşturmuş; sınır duvarları, elektro optik kuleler, aydınlatmalar, sensörlü kameralar, kanallar, optik gözetleyici araçlar, radar sistemleri, insansız hava araçları ve insanlı keşif uçaklarıyla keşif uçuşlarıyla göçü yönetme konusunda dünyaya insanlık dersi vermektedir.

“Bazı komşularımızın göçmenlere yaptığı işkencelerine, Batı'nın vurdumduymazlığına, tecavüz ve çocuk-yaşlı cinayetlerine, milyonlarca insanın evlerinden sürülmelerine ses çıkaramayanlar; bugünkü yaklaşımları iftira ve yalanları tahrikkar açıklamaları, insanlıktan nasibini almamış katı kalpleri, her fırsatta Türkiye'yi kötüleyen sözleri, bayrama da medeniyetimize de kültürümüze de yakışmaz”

“Türkiye, etrafımızdaki coğrafyada tüm olup bitene rağmen göçü yönetmekte; ecdadımıza, komşuluğumuza, asil milletimize yakışanı yapmaktadır. Fitneye, fesata, düşmanlığa fırsat vermeyeceğiz”

Editör: TE Bilisim