Esaret altındaki bilinen son Tazmanya kaplanının asırlık görüntüleri renklendirme ile hayata geçirildi ve şimdi soyu tükenmiş yaratığa cezbedici bir bakış sunuyor.

Çizgili kürkü nedeniyle Tazmanya kaplanı olarak bilinen kurt benzeri thylacine, yaklaşık 85 yıl önce ölmeden önce Avustralya'da ve Yeni Gine adasında dolaştı.

Bir düzineden daha az görüntü parçacığı - toplamda yaklaşık üç dakikalık sessiz, siyah beyaz film - zor canavardan kurtulduğu biliniyor.

Avustralya Ulusal Film ve Ses Arşivi, bu nadir kliplerin en uzununun, bilinen son Tazmanya kaplanı Benjamin adlı 80 saniyelik bir filmin şimdi renklendirildiğini söyledi.

Devlet kurumu görüntüleri, 200 saatin üzerinde özenli renklendirme sürecini tamamlayan Composite Films'den Paris merkezli Samuel Francois-Steininger'e verdi.

Francois-Steininger, arşivin web sitesindeki bir gönderide, görüntülerin yaşı için "çarpıcı" olduğunu ancak "çerçevede hayvan dışında, birkaç unsur olduğu için renklendirilmesi çok zor" olduğunu söyledi.

Esaret altındaki bilinen son Tazmanya kaplanının asırlık görüntüleri renklendirilerek hayata geçirildi
Tutsak olduğu bilinen son Tazmanya kaplanının asırlık görüntüleri renklendirme ile canlandırıldı Avustralya Ulusal Film ve Ses Arşivi/AFP

"Ve resmin çözünürlüğü ve kalitesi nedeniyle çok fazla ayrıntı vardı - kürk yoğundu ve çok fazla saçın detaylandırılması ve canlandırılması gerekiyordu" diye ekledi.

Klip, küçük bir mahfazanın etrafında dolaşan, uzanmış, koklayan ve kaşınan etobur keseli hayvanı gösteriyor - kumlu kahverengi ceketi kalın koyu çizgilerle noktalanmış.

Salı günü, Benjamin'in 1936'da aynı tarihte ölümünü anmak için her yıl 7 Eylül'de düzenlenen Avustralya'da Ulusal Tehdit Altındaki Türler Günü'nü münasebetiyle serbest bırakıldı.

Görüntüler, David Fleay tarafından Aralık 1933'te Hobart'ın şu anda dağılmış olan Beaumaris Hayvanat Bahçesi şehrinde çekildi ve burada doğa bilimcinin çekim sırasında kalçalarından ısırıldığı bildirildi.

Editör: TE Bilisim