Grup Salı günü yaptığı açıklamada, Netflix'te dört haftadan daha kısa bir süre önce piyasaya sürülen Güney Kore distopik draması Squid Game'in 111 milyon aboneli hane tarafından görüntülendiğini ve platformda bir dizinin başlaması için bir rekor olduğunu söyledi.

Sosyal alegoriyi ve aşırı şiddeti birleştiren Squid Game, Güney Kore'nin en marjinal bölgelerinden gelen, bir Hintli göçmen ve bir Kuzey Koreli sığınmacı da dahil olmak üzere, geleneksel çocuk oyunlarına katılan ve 45,6 milyar won (33 milyon avro) kazanan karakterleri içeriyor.

Kaybedenler öldürülür.

Netflix, Twitter'da "Squid Game 111 milyon hayrana ulaştı - bir dizi için en büyük başlangıcı yapan" tweetini attı.

Çocuksu eğlencelerin ve bunların ölümcül sonuçlarının, cilalı bir prodüksiyon ve görkemli bir senografiyle yan yana gelmesi, gerçekten de dünya çapında çok geniş bir izleyici kitlesini fethetti, dizi 80'den fazla ülkede Netflix'teki sıralamaların en üstünde yer aldı.

Şimdiye kadarki rekor, 19. yüzyılın başındaki iyi İngiliz toplumunun duygusal entrikalarını kronikleştiren ve dört hafta içinde 82 milyon kişi tarafından izlenen tamamen farklı bir dizi olan "Bridgerton" tarafından tutulmuştu. Aralık 2019'un sonundaki gönderisini takip etti.

Netflix tarafından yayınlanan ve bir bölümü en az iki dakika boyunca izleyen tüm hesapları sayan rakamlar, geleneksel televizyon izleyici ölçümlerinin aksine üçüncü taraf doğrulamasına tabi değildir.

Kalamar Oyunu fenomeni, Güney Kore'nin K-pop sansasyonu BTS ve Parazit, Cannes'da Palme d'Or ve dilsiz ilk filmin ardından küresel kültür sahnesinde artan etkisinin en son tezahürü. .

Kore dalgası hemen düşmemeli: Şubat ayında Netflix, Güney Kore'de üretilen dizi ve filmlere yalnızca bu yıl için 500 milyon dolar (432 milyon euro) yatırım yapmayı planladığını duyurdu.

Bu Kore kutusu, Netflix'i daha fazla uluslararası içerik ve yabancı dil üretme stratejisinde de güçlendiriyor. Akış devinin üçüncü büyük başarısı, Fransız yıldız Omar Sy'nin ünlü beyefendi hırsızı oynadığı Fransa'da yapılan "Lupine" dizisidir.

Editör: TE Bilisim