ŞÜKRÜ BALCI CADDESİ’NDE GEÇİŞ BAĞLANTISI YAPILDI

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), ‘Antakya Merkez İçme Suyu İkmal İnşaatı’nda çalışmalarını özverili ile sürdürüyor. 

Sık sık arızalanan boruları yenileyerek su kaybını önleme ve iletimini sağlıklı şekilde için hayata geçen içme suyu şebeke iyileştirme çalışmalarının önemli bir adım olduğunu belirten HATSU, Antakya Şükrü Balcı Caddesi’nde 5 bin tonluk depodan su iletecek 700’lük düktil borunun karayolu geçiş bağlantısı yapıldığını aktardı.

Karşılaşılan altyapı tesislerinin sıklığı sebebiyle çalışma alanlarında çok sıkıntı yaşandığını ve altyapı unsurlarının zarar görmemesi için çalışmanın hassas yürütüldüğünü aktaran HATSU, 5 bin tonluk depoda yapılacak bağlantı çalışmalarının ardından Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından asfaltlama işlemine geçileceğini açıkladı.

Proje kapsamında farklı ebatlarda 37 km yeni içme suyu çalışmasının yapıldığını açıklayan HATSU, 750 adet abone bağlantısı, 4 debimetre odası ve 11 yangın hidrantı çalışması yapıldığını aktararak, vantuz odaları, vana odaları, tahliye odaları yapım işinin de sürdüğünü belirtti.  

HATSU, şehirleşmenin, nüfusun her geçen gün artması ve iklimsel faktörlerden dolayı git gide azalan suyun şebekelerden kaynaklı kaybını önlemek, insan ve çevre sağlığına uygun şekilde iletmek adına yapılan yenileme çalışmalarının süreceğini vurguladı.

SARAYCIK’IN DA ALTYAPI İHTİYACI KARŞILANIYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), atık su tahliye hattı çalışmalarını sürdürerek çevre kirliliğinin önüne geçmede katkı sağlamaya devam ediyor. 

Atık suların çevre sağlığına zarar vermeden toplanıp arıtılması amacıyla atık su hattı ihtiyacının karşılanması için çalışmaların sürdüğünü aktaran HATSU, Antakya’ya bağlı Saraycık Mahallesi 183. sokağa kanalizasyon hattı ihtiyacı olan meskenler için yeni kanal bağlantısı yapıldığını belirtti.

Söz konusu çalışmada 200’lük borularla 300 metre yeni atık su hattı çalışmasının yapıldığını aktaran HATSU, 1 kepçe, 1 kamyon, 1 ekskavatör ve 3 personelin görev yaptığını açıklayarak, mahallelerdeki altyapı sisteminin düzenli şekilde işlemesi ve kolay müdahale edilebilmesi adına altyapı koordinasyonunun daha da arttığını vurguladı.

Editör: TE Bilisim