CHP Adana Milletvekili ve Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer Tıbbi Cihaz Üreticilerinin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi Gündemine taşıdı.

Sümer “Yerli ve Milli olacaksak önce üreticiye sahip çıkmalıyız” dedi.

TIBBİ CİHAZ ÜRETİCİLERİ DEVLETTEN ALACAKLARINI TAHSİL EDEMİYOR

Orhan Sümer, “ Tıbbi cihaz sektöründe medikal firmaları 16 aydır kamu hastanelerinden, 3,5 yıldır ise üniversite hastanelerinden alacaklarını tahsil edemiyorlar. Düşünün yerli üreticisiniz, yabancı yatırımcıyla mücadele edip pazarda tutunmaya, dişlinin bir parçası olmaya çalışıyorsunuz ama ürününüzü verdiğiniz hastanelerden parasını alamıyorsunuz. Döviz kurunun her gün yükseldiği, piyasaların güven ortamından uzaklaştığı bu dönemde tıbbi cihaz üreticileri nasıl ayakta kalacak” Dedi.

PARAYI ÖDERİZ AMA % 25 FERAGAT

Orhan Sümer, “Tıbbi cihaz üreticileri alacaklarını tahsil edemedikleri gibi Devlet % 25 oranında alacaklarından feragat etmesini talep ediyor.

Bu durum Yerli üreticiler ile yabancı yatırımcı arasında rekabet etme şansını iyice zora sokacak bir durum oluşturacaktır.

Yerli üretici ar-ge yapamayacak alacaklarından vazgeçecek ve kısa vadede iflas edecektir. Bu durum ise uzun vadede devletin zarar etmesi anlamına gelmektedir.

Pandemi sürecinde bir solunum cihazının daha ne kadar önemli, ne kadar hayati olduğunu hep birlikte tecrübe ettik.

Yerli üretici desteklenmeli teşvik edilmelidir. Yabancı yatırımcıya teklif dahi edilmeyecek ödemelerden vazgeçme durumu yerli üreticiye dayatılmamalıdır.” Dedi.

Editör: TE Bilisim