Saldırılar, geçen yıl Mart ayında varılan ateşkesin tekrar tekrar ihlal edilmesinden sonra geldi.

Suriye hükümetinin top mermileri Cumartesi günü Türkiye sınırı yakınında isyancıların elindeki bir kasabayı vurdu, dört kişiyi öldürdü ve bir düzineden fazla kişiyi yaraladı.

Merkezi İngiltere'de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İdlib vilayetinin Sarmada kasabasındaki saldırının kurbanları arasında karakolu doğrudan isabet alan üç polis memurunun da olduğunu söyledi. En az 17 kişi yaralandı.

Muhalefetin Beyaz Baretliler olarak da bilinen Suriye Sivil Savunması, bombardımanın kasaba ve onu Türkiye ile Bab al-Hawa sınır kapısına bağlayan bir yolda yoğunlaştığını söyledi. Sivil Savunma, dört kişinin öldüğünü, ancak yaralı sayısının 23 olduğunu söyledi.

Bombardıman, geçen yıl Mart ayında varılan ateşkesin son haftalarda defalarca ihlal edildiği Suriye'nin kuzeybatısındaki isyancıların son kalesinde artan gerilimlerin ortasında geldi.

Suriye muhalefetinin yanında yer alan Türkiye ile Suriye hükümetinin ana destekçisi Rusya arasında müzakere edilen ateşkes, kuzeybatı Suriye'ye yönelik ezici bir hükümet saldırısını sona erdirdi.

Savaş gözlemcisi, saldırının daha önce Türk kuvvetlerine yönelik saldırıları üstlenen silahlı bir grup olan Ebubekir el-Sıddık Şirketinin Destekçileri olarak bilinen bir grup tarafından üstlenildiğini söyledi.

Bölge, ülkedeki son isyancı yerleşim bölgesi ve yüz binlerce yerinden edilmiş kişiye ev sahipliği yapıyor.

Suriye hükümeti, Mart 2011'de başlayan 10 yıllık çatışma sırasında kaybedilen topraklar üzerindeki kontrolü yeniden sağlama sözü verdi.

Ordu, Devlet Başkanı Beşar Esad'ın 17 Temmuz'da yeni bir görev süresi için yemin etmesiyle kuzeybatıdaki yerleşim bölgesini bombalamayı hızlandırdı.

Esad , yemin edip “vatanının hala olması gereken bölgelerini özgürleştirmeyi” en önemli önceliklerinden biri haline getireceğine söz verirken, İdlib'in Sarja ve Ehsin köylerine yönelik saldırılar, yedisi çocuk 14 sivili öldürdü.

Ertesi hafta, Suriye hükümetinin top mermileri İbleen köyünü vurdu ve dördü çocuk olmak üzere aynı aileden yedi kişiyi öldürdü.

Editör: TE Bilisim