CPVS: militanlar Deraa'da devlet kurumlarına ve orduya saldırdı ve dört Suriyeli askeri öldürdü

Rusya Savaşan Tarafları Uzlaştırma Merkezi (CPVS) başkan yardımcısı Tuğamiral Vadim Kulit, Suriye'nin Deraa eyaletindeki durumun önemli ölçüde kötüleştiğini, teröristlerin devlet kurumlarına ve yerel orduya saldırdığını, dört askerin öldüğünü, sekiz askerin daha yaralandığını söyledi.

"Deraa ilinin Deraa al-Balad bölgesindeki durum önemli ölçüde kötüleşti. Bir dizi devlet kurumu ve kanun ve düzeni sağlamak için görev yapan hükümet güçlerinin birimleri yeraltı terörist hücrelerinin saldırısına uğradı. Dört Suriyeli asker öldü, sekiz kişi daha yaralandı" dedi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise geçtiğimiz saatlerde yerel silahlı kişilerin Suriye'deki kontrol noktalarını hedef alması sonucu 5 Suriye askerinin öldürüldüğünü ve 7'den fazla kişinin de yaralandığını bildirdi. "El-Sanamayn" ve "Daraa Al-Balad" şehirleri ve "Tafas" şehrinin çevresi.

Bu tırmanış, Suriye ordusuyla uzlaşmayı reddeden çok sayıda muhalifin son birkaç gün içinde Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib vilayetindeki muhaliflerin kontrolündeki bölgelere tahliyesinin ardından geldi.

Anlaşmayı reddeden silahlı muhalefetin tahliyesi, Deraa'da Suriye ordusu ile yerel militanlar arasında aylarca süren gerilimi yatıştırmak için Rus aracılı bir anlaşmanın parçası olarak geliyor.

24 Ağustos'ta, militanların tahliyesine hazırlık olarak Dera'da 48 saatlik bir ateşkes yürürlüğe girdi.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) yakın zamanda, Daraa al-Balad ve vilayetin çevresindeki bölgelerde, yaklaşık 15.000 kadın ve 20.400'den fazla çocuk dahil olmak üzere, ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin sayısını 38.600 olarak tahmin etti.

Suriye ordusu, bir uzlaşma anlaşmasına göre, muhalif militanların kuzeybatı İdlib vilayetindeki muhalefet kontrolündeki bölgelere ihraç edilmesinin ardından 2018'de Dera'ya girdi.

Editör: TE Bilisim