Eyalet televizyonunun bildirdiğine göre, Pazar günü Suriye'nin merkezindeki Hama vilayetinde iki kara mayını patlaması sonucu en az 18 kişi öldü.

Al-Ikhbariya kanalına göre, Salamiyah kenti yakınlarındaki kırsal alanda "terörist grupların geride bıraktığı iki kara mayınının patlaması sonucu" en az üç kişi yaralandı.

Resmi SANA haber ajansı, öldürülenlerin hepsinin sivil olduğunu söyledi. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi savaş gözlemcisi kurbanların muhtemelen trüf mantarı çiftçileri olduğunu söyledi.

Gözlemevi'ne göre, Suriye'nin neredeyse on yıldır süren çatışmasında tarlalara, yollara ve hatta binalarda bırakılan patlayıcılar binlerce sivili yaraladı ve yüzlercesini öldürdü.

Trüf mantarı kazma, son yıllarda ülkenin merkezinde, kuzeydoğu ve doğuda kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere pek çok insanın hayatını kaybettiğini gördü.

Birleşmiş Milletler, Suriye genelinde 10 milyondan fazla insanın patlayıcı tehlikelerle kirlenmiş bölgelerde yaşadığını söyledi.

Ocak ayında, Silahlı Şiddete Karşı Eylem izleme örgütü Suriye'de, yüzde 65'i el yapımı patlayıcı cihazlar (IED'ler) ve yüzde 5'i kara mayınları nedeniyle olmak üzere, patlayıcı silahlardan 192 ölüm kaydetti.

Suriye savaşı on yıl önce hükümet karşıtı protestoların acımasızca bastırılmasıyla başladığı bu aydan bu yana 387.000'den fazla insanı öldürdü ve milyonları yerinden etti.

Editör: TE Bilisim