Suudi liderliğindeki koalisyon, Abha uluslararası havaalanına ikinci bir saldırının önlendiğini ve bir insansız hava aracının düşürüldüğünü söyledi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'de Husi isyancılara karşı savaşan koalisyonu, Suudi Arabistan'ın Abha havaalanına insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda sekiz kişinin yaralandığını söyledi.

Daha önce bildirilen bir saldırının ardından, Salı günü koalisyon krallığın resmi Al-Ekhbariya televizyon kanalı tarafından yapılan bir açıklamada, “Abha Uluslararası Havaalanına saldırmaya çalışan ikinci bir drone durduruldu ve vuruldu” dedi.

İlk bilgilere göre sekiz kişi yaralandı ve bir sivil uçak hasar gördü.

Koalisyon, günün erken saatlerinde bubi tuzağına sahip bir insansız hava aracını ele geçirdikten sonra havaalanına yapılan ikinci saldırının "savaş suçu oluşturduğunu" söyledi.

Koalisyon, ikinci bir açıklamada, yaralananların bir Suudi vatandaşı, bir Nepalli, üç Hindistanlı ve üç Bangladeşli olduğunu ve bunlardan birinin kritik durumda olduğunu söyledi.

Koalisyon ayrıca, 2014'ten beri isyancıların kontrolünde olan ve Abha saldırısını gerçekleştirmek için kullanılan Yemen'in başkenti Sanaa'da kullanılan bir fırlatma rampasını hedef alan bir askeri operasyon başlattığını söyledi.

Al-Ekhbariya'ya göre, koalisyon ilk saldırıyı durdurduktan sonra şarapnel, havaalanının piste yakın kısımlarına isabet etti.

"Havaalanındaki sivillerin yanı sıra gelen ve giden uçakların güvenliğini sağlamak için" uçuşların geçici olarak durdurulduğunu da sözlerine ekledi.

İsyancılar olayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Editör: TE Bilisim