Taksim Dayanışması, 21 Mayıs’ta başlayacak Gezi davası sürecine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Dosya kapsamında yargılanan isimler ile DİSK, KESK, TMMOB ve TBB Genel başkanlarının katıldığı toplantıda aynı suçlamalarda daha önce iki kez beraat kararı verildiği hatırlatıldı. Açıklamada, “İsterseniz bin kere yargılayın, söyleyeceğimiz söz aynıdır. Dayanışma, paylaşma, emek, yargılanamaz! Siz karanlığı, biz Gezi'yi savunuyoruz” denildi.

DAVA 21 MAYIS’TA GÖRÜLECEK

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinin Gezi davasında 9 kişi hakkında verdiği beraat kararı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi tarafından bozuldu.

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi, 5 Şubat’ta Osman Kavala’nın casusluk ve darbe teşebbüsü suçlamasıyla yargılandığı dosyanın Gezi davasıyla birleştirilmesine karar vermişti. Yine Yargıtay tarafından bozulan Çarşı davasının da Gezi Parkı davasıyla birleştirilmesine hükmedildi.

Birleştirme kararı verilen Gezi davası 21 Mayıs’ta saat 10.00’da 30. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Taksim Dayanışması, Gezi davası sürecine ilişkin online basın toplantısı düzenledi.

İŞLER: BERAAT DIŞINDA HİÇBİR KARAR HUKUKİ OLAMAZ

Toplantıda ilk sözü Gezi davası avukatlarından Evren İşler aldı. 2013 Haziran’ında Gezi direnişi devam ederken çok sayıda soruşturma açıldığını hatırlatan İşleri, süreci özetledi: “Bu süreçte açılan davada aralarında Taksim Dayanışmasından arkadaşlarımızın da olduğu isimler beraat etti. Yargı kararı suç örgütü olmadığını, anayasal düzene karşı suç işlenmediğini söylüyordu. Gezi direnişinden 6 yıl sonra yeniden soruşturmalar açıldı ve bir dava ile karşı karşıya gelindi. Delil dahi olmaksızın, savcının görüşleri ile varsayımlara dayanılarak hazırlanan bir iddianame ile karşı karşıyayız. Bu iddianame ile başlayan yargılamada savcılık, bu iş için özel olarak kurulmuş mahkemeyi ikna edemedi. Mahkeme kararı beraat kararı verdi. Ve istinaf mahkemesi bu kararı bozdu.”

Editör: TE Bilisim