Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik Diyarbakır merkezli gözaltı saldırısını protesto etmek isteyen HDP’lilere polis izin vermedi. Polis, eylem başlamadan Taksim Tünel Meydanı’nı abluka altına aldı.

Alanın yasaklı olduğunu söyleyen polis, aralarında HDP milletvekilleri Musa Piroğlu ve Züleyha Gülüm’ün de olduğu kitlenin etrafını sardı, basın açıklamasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Kitleyi alandan uzaklaştırmaya çalışan polis daha sonra saldırarak aralarında HDP Kadıköy İlçe Eşbaşkanı Nimet Çelebi ve Suruç yaralısı Koray Türkay’ın da olduğu çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Alandan uzaklaştırılan HDP’liler bir süre İstiklal Caddesi üzerinde, “HDP umuttur, umut dimdik ayakta” sloganlarıyla yürüyerek, polis engeli ve saldırısını protesto etti.

Polisin gözaltına aldığı HDP’lileri Tünel Meydanı’nda araçların içinde bekletirken, HDP milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu ile HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı, gözaltına alınanlar serbest bırakılana kadar alandan ayrılmayacaklarını söyledi.

Ne olmuştu?

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik soruşturma kapsamında dün sabah Diyarbakır merkezli operasyon kapsamında dört ilde çok sayıda eve baskın düzenlenmiş, çok sayıda kişi gözaltına alınmış.

Aralarında ÖHD Eş Genel Başkanı Bünyamin Şeker’in de olduğu 21 avukat akşam saatlerinde serbest bırakılmıştı.

Editör: TE Bilisim