TAM KAPANMA ŞARTLARINI ANLAMAYANLAR İÇİN:

-Ölüler mezarlarından çıkamayacak.

-Kreşler kapatılıp bakıcı ve yardımcılar evden çıkarılmayıp doktor ve sağlık çalışanlarının 'tam' belası verilecek.

-Memurlar eve kapanıp Ramazan'ın hayrını görecek.

-Yaşlılar inatla ölmüyorsa, tam kapanmayla evde son bi deneme yapılcak, ölmeyip çıldıranlar bu kez akıl hastanesine 'kapatılacak'.

-Saat 10-17 arası bakkal, market, olmazsa olmazımız!! kuruyemiş ve tatlıcılar açık, oralara yürüyerek gidip dönebileceksiniz. Sizin gibi laf anlamaz kuralbilmez'lere açıkhavada nefes almak yasak, ama yine elinizdeki poşetin nefes alma hakkı var, onu dolaştırabileceksiniz.

-Pandeminin mağdurlarından öğretmenler online eğitime devam edecekler. Onların evde çocukları ekran başında tutma eziyetini, öğretme çabalarını 'evde oturuyorlar' diye gören garip insanlar devlet babayı da etkilemiş olmalı ki; öğrencisi online eğitime katılmayan öğretmenlerin maaşı kesilecekmiş?? Devlet baba, aylardır cemaati olmayan imamın maaşını kesti mi bugüne kadar, bilmediğim için soruyorum!

-Seyahatler 'özel izin'le olabilecekmiş. Tabi siz 'özel' seniz, bu ülkede tüm izinler sizin…

-Sokakta ekmeğinin peşinden koşanlar tabi ki evde kapanacak, onlara yasak herşey!! VEFA grubu, ihtiyaç sahibi olarak arayanlara 'ücretsiz' evlerine erzak götüreceklerse, 'devlet baba koruyor, eve kapasa da ekmeğini veriyor' denir ama… Şu durumda, eve kapanan fakirler, koltuk kemirip hayatta kalmaya çalışacaklar.

Bu virüs zaten üretmeyen, kazandırmayan insanlar ve yaşlıların doğal seleksiyonu için üretilip dünyaya yayıldıysa; milyonlar öldüyse bi zahmet parası olmayan da virüse teslim olsun, di mi ama?!? Ülkenin totalinin aşılanabileceği milyar dolarları cukkalayıp yurtdışına kaçan, bunu tek başına yapamayacağı belli hırsızlar tanınmasın, görülmesin, yakalanamasın, onlar yaşasın tabi!!

-Kapanma yarım da, tam da, bibuçuk da olsa mutlaka yararlıdır, ne kadar az temas, o kadar az yayılımdır tabi de 'aşılanma' olmadan bişey ifade etmez. Tam kapanma döneminde aşılama tüm hızıyla devam edecek mi, tabi ki hayır. Niye, 'aşı da depoya mı kapanacak?, yok beya, aşı yok ki??

Çin taahhüt ettiği aşıyı göndermemiş de, Biontech dağa kaçmış da, Rus aşısı burda üretilcekmiş de, miş miş… Ülkenin 20 milyonu aşılandı; en az 60-70 milyon aşı gelip yapılana kadar virüs kaç mutasyon geçirir, onlara etkir mi bilmem.

Bu arada hayalim 'aşı karşıtıyız, aşı olmıycaz' diyenlere bence ülkede bir yer ayarlansın, izole bir dağbaşı mesela. Orda aşı seçim haklarını kullanıp aşı olmayıp istedikleri gibi yaşasınlar. Ama içimizde yaşayıp bizi öldüreceklerse aşı olmak zorundalar, bulurlarsa tabi!!

Ben o kadar okudum 'tam'ı 'yarım' ı, aradaki farkı bile öğrenememişim demek! Yaaa hem ben ne düşünüyosam bu konuyu!! Doktorlar, sağlık çalışanları yine 'tam mesaide', 20 yıldır kuluncu ağrıyan teyze de, kulak kıllarım dökülüyo şikayetiyle polikliniğe gelen amca da, hastane randevusu alıp gelmeye devam edebilecek.

Doktorların esnemesi şöyle dursun, emekli dr lar için açıktan atama bile yapılacakmış! Yani hastaneler hastalar için tam 'açık', içeri giren doktora 'tam kapalı', kapayın ki kaçmasınlar dışarı!

Çalışsın canım, doktor değil mi, kreşi bakıcısı yoksa çocuğunu da götürsün hastaneye, sırtına bağlasın bebesini, çalışsın! Kahraman Türk anaları savaşta sırtlarında top tüfek taşıdı, bu savaşta da doktorlar cepheye çocuklarını taşısın, hem devlet erkânından açıklama da yapıldı: Pandemide ölenlerin öbür dünyadaki arazileri pardon, yerleri ayrılmış: peygamber yanı bize verilmiş. Bu ulvî yeri mimmkin değil biz kabul edemeyiz, bize öbür dünyadan ayırttığınız en güzel, manzaralı yerlere siz buyrun, biz alışık değiliz öyle havadar manzaralı yerlere, bünyemiz kabul etmez!! Aaaa lütfen, valla biz kabul edemeyiz siz önden buyrun!

Yasaklar konusunda her türlü sorunuzu bekliyorum; 40 yıldır anlayamadığınız oruç ve sakız-diş fırçalama-taharet ilişkisi soruları Nihat Nakitoğlu'na, yarım, çeyrek, tam, bibuçuk kapanma ayrıntı ve soruları ben Hunili Doktor'a, bekliyorum efendim.

Not: Ağzımdan çıkanı kulağım duymuyo, elimin yazdığını gözüm görmüyo, deliyim ben ayol; hükümsüzüm hebele hübele

Editör: TE Bilisim