AKP’Lİ BAŞKANDAN DERE İTİRAFI: BİZİ UÇURACAK!

CHP’li Mahmut Tanal’ın gündeme getirdiği Siirt Veysel Karani Beldesi merkezindeki dere kirliliğine ilişkin günler sonra basının karşısına geçen AKP’li Belediye Başkanı Murat Akgün, kirliliği itiraf etti. Akgün, dere ıslah çalışmaları için “Bizi uçuracak!” dedi.

CHP Genel Merkezi’nin oluşturduğu Doğu Masası’nın çalışmaları kapsamında Siirt’in Baykan İlçesine bağlı Veysel Karani (Ziyaret) Beldesi’ne giden İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, belde merkezinden geçen derenin çöp yığınıyla dolu, kirlilik içerisindeki görüntüsünü paylaşarak, vatandaşın sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının engellendiğini, halk sağlığının tehlikeye atıldığını vurgulamıştı.

Tanal ayrıca, konuyu soru önergesi yoluyla TBMM gündemine taşıyarak, ilgili bakanlara, Veysel Karani Beldesi’nin merkezinden geçen dere yatağındaki kirlilikten dolayı yaşanan çevre sorunlarının kalıcı olarak çözülebilmesi amacıyla yürütülen herhangi bir çalışma olup olmadığını sormuştu.

AKP’Lİ BAŞKAN, KİRLİLİĞİ İTİRAF ETTİ: BİZİ UÇURACAK!

CHP’li vekil Tanal’ın tepkisinden günler sonra basının karşısına geçen AKP’li Veysel Karani Belediye Başkanı Murat Akgün, deredeki kirliliği itiraf etti. Belde merkezindeki dere ıslahı için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve DSİ Genel Müdürlüğü’yle görüşülerek gereken olurun alındığını belirten Akgün, “10 gün sonra ihalesi var” bilgisini aktardı. Tanal’ın işaret ettiği şekilde dere kenarında yapılması planlanan çevre düzenlemesinden bahseden AKP’li Belediye Başkanı Akgün, “Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Devlet Su İşleri’nin bize yapacağı bu yatırım hakikatten bizi uçuracak” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ TANAL: BELDEDE KAMU HİZMETİ YOK

AKP’li Veysel Karani Belediye Başkanı Murat Akgün’ün açıklamalarını değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Veysel Karani Beldesi’nde belediye, kamu hizmetlerinin yok denebilecek noktada olduğunu söyledi.

Veysel Karani Türbesi’nin bulunduğu beldenin, inanç turizmi açısından hakettiği yerde olmadığını vurgulayan Tanal, “Veysel Karani Beldesi’nde çevre düzenlemesi, altyapı çok kötü durumda. Belediye ve diğer kurumlar, görevini yapmıyor. Türbe’nin, camilerin etrafındaki kötü manzara insanı üzüyor. Veysel Karani Hazretleri Türbesi’nden dolayı belde ziyaretçi akınına uğruyor. Ancak baktığımızda konaklama yetersiz. Umumi tuvaletler hem yetersiz hem de temizlikten yoksun. Tuvalet inşa etmekten, temiz tutmaktan aciz bir yönetimle karşı karşıyayız. Akşam sokak aydınlatması yetersiz. Mevcut yönetim, Veysel Karani’ye layık değil! Veysel Karani Belediye Başkanı Murat Akgün, ‘uçmaktan’ bahsediyor. Önce temel belediye hizmetlerini yerine getirsin, sonra uçmaya fırsatı olur! Ayrıca bana teşekkür etmelidir. Çünkü gündeme getirmemizden sonra dere ıslah çalışmaları hızlandırıldı. Beldenin eksiklikleri tamamlanana kadar takipçisi olacağız” dedi.

TOKİ MAĞDUR ETTİ 

TOKİ’nin Veysel Karani’de yaptığı konut ve işyerlerindeki eksiklikleri, yanlışları da soru  önergesi yoluyla Meclis gündemine taşıdıklarını anlatan Tanal, şöyle devam etti: “TOKİ konutlarında asansör dahi çalışmıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan dükkânlarda, 70 metrekarelik dükkân yerine vatandaşa 24 metrekarelik dükkânlar verildi. TOKİ, borcunu ödeyenlere dahi hala tapusunu vermiş değil. Ekonomik kriz nedeniyle TOKİ’ye borcunu ödeyemeyen yurttaşlar zor durumdadır. Veysel Karani Beldesi sakini yurttaşlar, adaletli bir düzenleme talep ediyor. Bingöl ve Hasankeyf’teki TOKİ uygulamasının, yani faizlerin silinmesi uygulamasının, Veysel Karani’de de uygulanması isteniyor. TOKİ, Veysel Karani’li yurttaşların mağduriyetini gidermelidir.”

Editör: TE Bilisim