MERSİN TABİP ODASI YÖNETİM KURULU YAŞAMINI YİTİREN HEKİMLERLE İLGİLİ 29 EKİM'DE GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKLERİ VE KATILIMCILARI PAYLAŞTI.

Mersin Tabip Odasının Etkinliklerle ilgili bilgilendirme yazısı şu şekilde;

"Dün, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılını hep birlikte kutladık. Ülkemizde yaşayan tüm halklar ile birlikte verdiğimiz Kurtuluş Savaşı sonrası kurulan Cumhuriyetin kazanımlarının son 18 yılda nasıl yok edilmeye çalışıldığını ve barış içinde bir arada yaşam kültürünü yaratmanın ne denli önemli olduğunu bir kez daha anladık.

Biz hekimler açısından bu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda iki önemli olguyu bir arada yaşamanın buruk sevinci de vardı, zira COVİD-19 mücadelesinde yitirdiğimiz iki hekim arkadaşımız adına Kültür ve Gençlik merkezlerinin açılışını da Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan sayesinde yaşadık; Dr. Turgut Erkutlu Bilim Eğitim Sanat Kültür Akademisi ile Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezi’nin açılışları yapıldı dün Tarsus’ta.  Bu açılışlarda gerek kaybettiğimiz hekim arkadaşlarımızın ailelerine ve gerekse de Başkan Dr. Haluk Bozdoğan’a COVİD-19’a karışı yürüttükleri mücadele nedeniyle odamız adına plaketler verildi.

Açılışlara Dr. Turgut Erkutlu ve Dr. Erdinç Şahin’in ailesi yanı sıra, Mersin Milletvekili Alpay Antmen, TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, TTB ikinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, diğer Merkez Konsey üyeleri, Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay Tabip Odası yöneticileri de katıldılar.

Bu merkezlerin açılışı biz hekimler ve sağlık çalışanları açısından çok büyük önem taşımaktadır, zira bugüne değin 56’sı hekim, 120 sağlık çalışanını COVİD-19 mücadelesinde kaybettik ve bu sayının kat kat fazlasının da enfekte olmasını önleyemedik.

Bu anlamda sağlık bakanlığının üstlenmesi gereken en önemli görev olan sağlık çalışanlarını koruma sorumluluğu ve bu mücadele sırasında ölen meslektaşlarımıza “Meslek Hastalığı” tanısı konulmasının önemi bir kez daha gündeme getirildi.

Aynı gün içerisinde yapılan Güney İlleri Tabip Odaları (GİTO) toplantısına TTB Merkez Konseyi’nden ve altı ilden 45 doktor arkadaşımızın katılımıyla COVİD-19 mücadelesi ve TTB’nin önümüzdeki süreçte görevleri konularında çok verimli bir toplantı yapıldı. Bu toplantıyı da Tarsus Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirdik.

Gerek merkezlerin açılması ve COVİD-19 mücadelesinde kaybettiğimiz meslektaşlarımızın anılarının yaşatılması ve gerekse de TTB’nin yaptığı toplantılara ev sahipliği yapılması konularında katkılarını bizlerden esirgemeyen Tarsus Belediyesi çalışanlarına ve Başkan Dr. Haluk Bozdoğan’a tüm TTB camiası adına bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz." 30.10.2020

Editör: TE Bilisim