Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın çölyak hastaları için başlattığı ücretsiz glutensiz ekmek dağıtımı çalışması Mezitli Belediyesi ile işbirliğine gidilerek artık Mezitli’de de yapılacak.

Tarsus Belediyesi halk ekmek fırını, Tarsuslu çölyak hastalarına ücretsiz olarak glütensiz ekmek ulaştırıyordu. Tarsus Belediyesinin bu hizmeti ilçe sınırlarını aştı. Artık Mezitli’de yaşayan çölyak hastalarının glütensiz ekmeği de ücretsiz olarak Tarsus Belediyesi tarafından karşılanacak.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, glütensiz ekmek tüketmeleri gereken çölyak hastaları için bir çalışma başlatmış ve ilçede ikamet eden çölyak hastaları tespit edilerek glütensiz ekmek ihtiyaçları Tarsus Belediyesi halk ekmek fırını üzerinden karşılanmaya başlanmıştı.

Çölyak hastalarına yönelik glütensiz ekmek dağıtımı sürüyor. Çalışma sayesinde çölyak hastaları bir paket makarna fiyatına ulaşan glütensiz ekmeğe ücretsiz olarak ulaşıyor. Böylece çölyak hastaları hem ekonomik bir yükten kurtuluyor hem de kendileri için özel olarak hazırlanmış glütensiz ekmeği güvenle tüketiyor.

Tarsus Belediyesinin bu hizmeti Başkan Dr. Haluk Bozdoğan’ın talimatı ile ilçe sınırlarını da aştı. Mezitli Belediyesi ile işbirliği yapan Tarsus Belediyesi ekipleri Mezitli’de 20 çölyak hastası belirledi. Yurttaşların haftalık ekmek ihtiyacı göz önüne alınarak haftalık 400 adet glütensiz ekmeğin Mezitli Belediyesi üzerinden yurttaşlara ulaştırılmasına başlandı.

Editör: TE Bilisim