Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın talimatıyla Akşemsettin Mahallesi Kozacıoğlu Konutları yanında bulunan binanın,  yapılan ekleme ve düzenlemelerle yaşam evine dönüştürülüp işlevsel hale getirilmesi ve düzenlenen çeşitli aktivitelerle her kesimden vatandaşın ilgi odağı durumuna geldi.

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlemesi yapılan Zübeyde Hanım Bütünleşik Gündüz Yaşam Evi’nde genç ve yaşlı vatandaşlar,  bir arada hoşça vakit geçiriyorlar. Genç ve yaşlı insanların etkileşim içerisinde üretime de katıldığı yaşam evinde, okuma salonu ve kütüphanenin doluluk oranı yeterli seviyeye ulaşırken, yaşlı bireyler kendilerine yönelik haftada bir gün düzenlenen aktivelerde müzik eşliğinde görevlilerin gözetiminde örgü, vitray, cam boyama, alçı işleri yaparak sosyal yaşamın içinde yer almanın mutluğunu yaşıyorlar.

Zübeyde Hanım Bütünleşik Gündüz Yaşam Evinde görev yapan görevlilerin ilgisinden ve kendileriyle birlikte aktivelerde yer almalarından oldukça mutlu olan yaşlı bireyler, kendileri için bir sonraki hafta da düzenlenecek aktiviteye katılmak için sabırsızlıkla gün sayıyorlar.

Editör: TE Bilisim