Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek Balıkesir’de gözaltına alınan ve sonrasında tutuklanan Taylan Kulaçoğlu adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağıyla tahliye edildi.

“İsimsizler Hareketi” adlı sosyal medya grubundaki paylaşımlar gerekçe gösterilerek tutuklanan Taylan Kulaçoğlu’nun yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün Balıkesir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmayı takip etmek üzere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Balıkesir Adliyesi’ne geldi.

Mahkeme, duruşmaya bir gün kala “Derin” isimli bir gizli tanık beyanlarının ellerine ulaştığını belirtti. Gizli tanık, Kulaçoğlu’nun talimatları 2008’de hayatını kaybeden Dursun Karataş’tan aldığını iddia etti. Kulaçoğlu’ndan bu beyanlar doğrultusunda savunmasını istedi. Kulaçoğlu savunmasında “Anlaşılan birileri benim peşimi bırakmak istemiyor. Bu iddia sadece saçmalık” ifadelerini kullandı.

Avukatlar da gizli tanık ifadelerinin absürtlüğüne dikkat çekti.

Duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme, Kulaçoğlu hakkında “mevcut delil durumu”, “delillerin çoğunun toplanmış olması”, “toplanacak delillere etki etme ihtimalinin bulunmaması” nedeniyle ve tutuklu kaldığı süre de göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, ayrıca Kulaçoğlu’na adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı getirdi.

Editör: TE Bilisim