Protesto liderleri tutuklandı ve ulusal güvenliğe zarar verebilecek haberlerin yayınlanması yasaklandı.

Tayland hükümeti, Bangkok sokak protestolarını sona erdirmek için acil bir kararname uyarınca 15 Ekim Perşembe günü erken saatlerde ulusal güvenliğe zarar verebilecek haberlerin veya çevrimiçi mesajların yayınlanmasını ve beş veya daha fazla kişinin toplanmasını yasakladı.

Protesto liderleri tutuklandı

Taylandlı İnsan Hakları Avukatları grubu Perşembe günü erken saatlerde yetkililerin hükümet karşıtı protestoların liderleri Arnon Nampa ve Panupong Jadnok'u da tutukladığını söyledi. Polis hemen yorum yapmadı. Associated Press, başka bir protesto lideri olan Parit “Penguin” Chiwarak'ın polis tarafından tutulan 20 kişi arasında olduğunu bildirdi.

Haklar grubu, "Yetkililer Arnon ve Panupong'u sabah 5'de tutukladılar," dedi ve Arnon'un kuzeydeki Chiang Mai kentinde yaptığı bir konuşma nedeniyle tutuklandığını ekledi. Panupong'un tutuklanma nedeninin net olmadığı söylendi. Daha sonra Perşembe günü öğrenci lideri Panusaya Sithijirawattanakul, demokrasi yanlısı kampanyacıları üç parmakla selamlarken polis tarafından tekerlekli sandalyede götürülürken görüldü.

Medyanın ve elektronik bilgilerin yayınlanması yasak.

Tayland'daki protestolar üç aydır arttı ve protestocular 14 Ekim Çarşamba günü geç saatlerde Başbakan Prayuth Chan-ocha'nın ofisinin önünde istifasını talep etmek için kamp kurdu. Hükümet, göstericilerin bir kraliyet arabasını engelledikten sonra da harekete geçtiğini söyledi .

Devlet televizyonu, "Barışı ve düzeni korumak için bu durumu etkili ve hızlı bir şekilde sona erdirmek için acil bir önlem alınması son derece gerekli" dedi.

Bu belgeye, yerel saatle 04.00'ten itibaren (2100 GMT) büyük toplantıları yasaklayan ve yetkililerin belirledikleri herhangi bir alana insanların girmesini yasaklamasına izin veren önlemleri belirten bir belge eşlik etti.

Aynı zamanda şunlar da yasak: "Korku yaratabilecek veya kasıtlı olarak bilgiyi bozabilecek, ulusal güvenliği veya barışı ve düzeni etkileyecek yanlış anlaşılmalara neden olabilecek mesajlar içeren haberlerin, diğer medyanın ve elektronik bilgilerin yayınlanması."

Editör: TE Bilisim