BANGKOK: Hükümet karşıtı protestocular, Başbakan Prayut Chan-o-cha'nın yönetimine, tüzük değişikliğine ve monarşi reformuna son verilmesi çağrısı yapmak için 14 Ekim Çarşamba günü Bangkok'taki Demokrasi Anıtı'nda büyük bir gösteri düzenlediler. 

Çarşamba günü erken saatlerde ani bir plan değişikliğinden sonra sabah 8'de toplanmaya başladılar ve başlangıçta öğleden sonra 2 için planlanan protestoyu gerçekleştirdiler.

Bangkok'taki hükümet karşıtı protestoya katılanlar, Başbakan General Prayut Chan-Och'un derhal istifasını talep ettiler.

Binlerce gösterici, sokağın karşısına park edilmiş bir polis otobüsü barikatı tarafından durdurulana kadar, Demokrasi Anıtı'ndan Hükümet Konağına kadar tarihi Bangkok sokaklarında yürüyüş yaptılar. Eyleme 20 binden fazla kişi katıldı.

“Kaynaklar, bölgenin ve çevrenin kontrolünü ele geçirmeye çalışan gruplar olduğunu bildirdi; Halk Partisinin gösterisini engellemek için önceki randevu saatinden (14:00) önce ”dedi. 

Protestocular Çarşamba sabahı bölgeyi başarıyla işgal etti. Hükümet yanlısı destekçiler ve sarı gömlekli kralcılar aynı bölgede sokaklara çıkarken hareketli sahnelerini korumak için bir insan zinciri oluşturuldu. 

Sarı, Tayland'daki monarşi ile ilişkilidir. Sarı gömlekliler arasında bir dizi güvenlik görevlisi de vardı.

Editör: TE Bilisim