Tesla Inc (TSLA.O) , Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Departmanı'nın (DMV) yaptığı bir nota göre, Kaliforniya'daki bir düzenleyiciye, bu yılın sonuna kadar tam otonom sürüş teknolojisine ulaşamayabileceğini söyledi.

Tesla CEO'su Elon Musk, Ocak ayında bir kazanç konferansında yaptığı görüşmede, "arabanın bu yıl insanı aşan bir güvenilirlikle kendi kendine sürebileceğinden oldukça emin" olduğunu söyledi.

Tesla, Ekim ayından bu yana "tam otonom sürüş" (FSD) programının "beta" versiyonunu sınırlı sayıda çalışana ve müşteriye sundu ve Musk, bu özelliği Twitter'da lanse etti.

California DMV, otopilot mühendisi CJ Moore da dahil olmak üzere Tesla temsilcileriyle yaptığı 9 Mart konferans görüşmesine ilişkin bir notta, "Elon'un tweet'i CJ'ye göre mühendislik gerçekliğine uymuyor. Tesla şu anda Seviye 2'de," dedi. Seviye 2 teknolojisi, bir insan sürücünün denetimini gerektiren yarı otomatik bir sürüş sistemini ifade eder.

Not, Bilgi Özgürlüğü Yasası (FOIA) kapsamında elde edilen yasal şeffaflık grubu PlainSite tarafından yayınlandı.

"Tesla, Elon'un L5 yeteneklerinden bahsederken iyileşme oranlarını tahmin ettiğini belirtti. Tesla, iyileştirme oranının takvim yılının sonunda L5'e ulaşıp ulaşamayacağını söyleyemedi," dedi, 5. seviyeye tam otonom atıfta bulundu. teknoloji.

California DMV, Tesla ve Moore, yorum için hemen hazır değildi.

California DMV notta "Tesla hala kesin olarak L2'de olduklarını belirtti" dedi. "Tesla'nın bildiği gibi, halkın teknolojinin sınırları ve kötüye kullanılması konusundaki yanlış anlaşılmasının trajik sonuçları olabilir."

California Otoyol Devriyesi, Çarşamba günü bir Tesla aracının California, Fontana yakınlarındaki bir otoyolda devrilmiş bir kamyona çarparak neden Tesla'nın sürücüsünü öldürdüğünü araştırıyor. Devriye, Tesla'nın Otopilot'ta çalışıp çalışmadığını söylemedi.

Federal otoyol güvenlik düzenleyicileri, Tesla araçlarını içeren 20'den fazla kazayı araştırıyor.

Editör: TE Bilisim