Mercedes, Trump yönetimini "eşi görülmemiş bir ticaret savaşını körüklemekle" suçlarken, Elon Musk'ın şirketi bu hafta uygulanan yeni oranları "kaprisli" ve "keyfi" olarak nitelendirdi.

Tesla, Volvo, Ford ve Mercedes-Benz gibi büyük otomobil üreticileri, ABD hükümetine bu hafta Çin yapımı araç parçalarına% 25 tarifeler getirdiği için dava açtı.

The Guardian'a göre Tesla, New York'taki Uluslararası Ticaret Mahkemesi'ne yeni oranları "otoriter ve kaprisli" ve "keyfilik" olarak nitelendiren bir dava açtı .

Elektrikli otomobil şirketi tarafından sunulan mahkeme belgesinde, sanık olarak ABD Ticaret Temsilcisi Ofisi Başkanı Robert Lighthizer'ın adı geçiyor.

Mercedes, Washington'u "Çin Halk Cumhuriyeti'nden ithalatı 500.000 milyon dolardan fazla etkileyen eşi görülmemiş, yaygın ve sınırsız bir ticaret savaşını teşvik etmekle" suçladı.

Yeni tarifeler, ABD'li üreticileri Çin teknolojisinden vazgeçmeye ve böylece Asya deviyle ticaret dengelerindeki muazzam dengesizliği azaltmaya zorlayan Trump Yönetiminin politikasının bir parçası olarak tanıtıldı.

ABD Ticaret Bakanlığı'na göre, ABD'nin ticaret açığı Temmuz ayında yaklaşık% 11 artarak 63,6 milyar dolara ulaştı ve bunun 28,3 milyar doları Çin'e denk geldi.

Asya ülkesi, dünyanın en büyük otomotiv pazarı ve Çin'in CO2 emisyonlarını azaltma hedefinden yararlanmayı hedefleyen Tesla'ya büyük ilgi gösteriyor.

Editör: TE Bilisim