Teksas Temsilciler Meclisi, önceki üç girişimin başarısız olmasının ardından trans kadın ve kızların kadın okul sporlarına katılmalarını yasaklayan bir yasa tasarısını kabul etti, ancak bunların hepsi Cumhuriyetçi Vali Greg Abbott'un yasayı imzalayacağına dair güvence verdi.

Teksas, Cumhuriyetçi yasa koyucuların bu tür yasaları 32 eyalette sunduğu ulusal bir kampanyanın parçası olarak, bu yıl benzer yasaları kabul eden diğer yedi eyalete katılmaya hazırlanıyor.

Muhafazakarlar, lise boyunca devlet okulu takımları için geçerli olan yasanın adil rekabeti koruduğunu söylüyor.

Bill sponsor Temsilcisi Valoree Swanson, tartışma sırasında "Eyalet çapında bir oyun alanına ihtiyacımız var" dedi.

Eşit haklar aktivistleri, trans kadınların ve kızların spora hükmettiğine dair hiçbir kanıt olmadığını söylediler.

LGBTQ hakları grubu Equality Texas'ın CEO'su Ricardo Martinez, tasarının geçişini "trans bireylere yönelik nefret dolu, hedefli bir saldırı" olarak nitelendirdi.

Siyasi analistler, kampanyanın sert çekirdekli Cumhuriyetçi destekçileri canlandırmayı amaçladığını söylüyor.

Houston'daki Rice Üniversitesi'nde siyaset bilimi profesörü olan Robert Stein, "Bir sorun olduğuna dair hiçbir kanıt yok. Bu üs için kırmızı et" dedi.

Teksas Senatosu bir tamamlayıcı yasa tasarısını kabul ederken, yasanın önceki üç Ev versiyonu, Demokrat bir başkanı olan halk eğitim komitesinde durdu. Cumhuriyetçiler daha sonra tasarının yeni bir versiyonunu oluşturdular ve kontrol ettikleri seçilmiş bir komite aracılığıyla gönderdiler ve Perşembe günü geç saatlerde tüm Meclis'ten geçmesini sağladılar.

Tasarı usul onayı için Senato'ya geri döndü ve Abbott'un masasına ulaşması bekleniyor.

Teksas Cumhuriyetçileri, bu yıl, oy vermeyi zorlaştıran, kürtajı yasaklayan ve gizli tabanca taşıma izni ihtiyacını ortadan kaldıran yeni yasalar da dahil olmak üzere çok muhafazakar bir gündemi kabul ettiler.

Texas Politics Project direktörü James Henson, "Şu anda Teksas siyasetindeki diğer pek çok şey gibi, bu da esas olarak Cumhuriyetçi Parti'deki ideolojik yönelimli seçmenlere satış yapıyor. Bunlar Cumhuriyetçilerin ön seçimlerinde boy gösteren seçmenler" dedi. Teksas Üniversitesi.

Alabama, Arkansas, Florida, Mississippi, Montana, Tennessee ve Batı Virginia benzer transseksüel spor yasalarını onayladı ve Güney Dakota valisi bir yürütme emri imzaladı. Bunlardan bazıları yasal zorluklarla karşı karşıya.

Idaho, geçen yıl federal bir mahkeme tarafından engellenen benzer bir yasa çıkardı ve Temmuz ayında bir federal mahkeme, 11 yaşındaki Batı Virjinya trans kızının kızların atletizm ve kros takımlarında deneme yapmasına izin verilmesi gerektiğine karar verdi. 

Editör: TE Bilisim