TİGEM’DE KAHVALTI AYRIMCILIĞI: KADROLU YİYOR, TAŞERON BAKIYOR!

TİGEM Ceylanpınar İşletmesi’nde taşeron işçilere kahvaltı verilmediği iddia edildi. Kadrolu işçiler kahvaltı yaparken, taşeron işçiler bir kenarda onları izliyor… “Biri yer biri bakar, kıyamet ondan kopar” atasözünü hatırlatan olay, Meclis gündemine taşındı.

Kemal Sunal filmlerindeki efsane yemek sahnelerini akıllara getiren bir iddia gündeme geldi.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nde kadrolu işçilere kahvaltı verilirken, kadrolu işçilerle aynı otobüsle mesaiye giden taşeron işçilerin ise kahvaltı öğününden mahrum bırakıldığı öne sürüldü. TİGEM Ceylanpınar Müdürlüğü’nün kadrolu işçileri, personeli kahvaltı yaparken, kurumda taşeron statüsünde çalıştırılan işçilerin ise kenarda seyirci konumuna düşürüldüğü iddia edildi.

BİRİ YER BİRİ BAKAR KIYAMET ONDAN KOPAR!

“Biri yer biri bakar, kıyamet ondan kopar” atasözünü hatırlatan olay, CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal tarafından Meclis gündemine taşındı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan Tanal, TİGEM Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nde taşeron olarak çalıştırılan işçilere kahvaltı verilmemesinin gerekçesini sordu.

CHP’li vekil, Bakan Pakdemirli’ye “TİGEM Ceylanpınar Tarım İşletmeleri Müdürlüğü’nde diğer çalışanlara kahvaltı verilirken, kurumda ter döken taşeron işçilerin ayrı tutularak, kahvaltı hizmetinden mahrum bırakılması, Anayasamızın 10. maddesinde düzenlenen eşitlik ilkesine aykırı değil midir? Taşeron işçilere de kahvaltı verilmesi yönünde herhangi bir düzenleme yapılacak mıdır?” sorularını yöneltti.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı faaliyet yürüten TİGEM Ceylanpınar İşletmesi, Türkiye’nin en büyük tarım işletmesi olarak biliniyor.

Editör: TE Bilisim