Tiyatro Kooperatifi: Tiyatro biletlerinin resmi izin belgesi olarak değerlendirilmesini talep ediyoruz.

Tiyatro Kooperatifi konuyla ilgili paylaşımında; "Salgın sürecindeki tüm uygulamalardan da görülebileceği üzere halkın ve sahne emekçilerinin sağlığını gözeten, somut önlemleri destekleyen özel tiyatroların Covid-19 tedbirleri kapsamında faaliyetlerini sürdürebilmeleri için ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarını harekete geçmeye davet ediyoruz" denildi.

Tiyatrocuların açıklaması şu şekilde;

Covid-19 salgını ile mücadele döneminde derin yaralar alan ve 1 yılı aşkın süredir hayatta kalma mücadelesi veren özel tiyatroların acil çözüm çağrısı devam ediyor. Kasım 2020’de sokağa çıkma yasaklarının genişletilmesinden bu yana tüm fiziksel faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan özel tiyatrolar, seyircileriyle yeniden buluşabileceği günü bekliyor.

Bu süreçte İl Hıfzısıhha Kurulları’nın değerlendirmesi sonucunda valilikler tarafından çeşitli tiyatro organizasyonları için özel izinler sağlanmasını olumlu bir yaklaşım olarak görüyor, belirlenen etkinliklere bilet alan seyircilerin biletlerini ibraz etmek kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulduğu bu uygulamanın emsal teşkil etmesini bekliyoruz. Bu uygulamanın adil bir biçimde, T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelindeki tüm özel tiyatroları kapsayacak şekilde kabul edilmesini ve yürürlüğe girmesini, bu doğrultuda tiyatro biletlerinin resmi izin belgesi olarak değerlendirilmesini talep ediyoruz.

Salgın sürecindeki tüm uygulamalardan da görülebileceği üzere halkın ve sahne emekçilerinin sağlığını gözeten, somut önlemleri destekleyen özel tiyatroların Covid-19 tedbirleri kapsamında faaliyetlerini sürdürebilmeleri için ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarını harekete geçmeye davet ediyoruz.

Saygılarımızla,

Tiyatro Kooperatifi

Editör: TE Bilisim