TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası 47. Olağan Genel Kurulu 19-20 Eylül 2020 tarihlerinde, Ankara`da gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın ardından Genel Kurulun Divan Başkanlığına Ülkü Özer yardımcılıklarına Melek Gözde Hoşafcı ve Jale Alel, yazman üyeliklere de Buket Çelik ve Ezgi Çimen seçildi.

Gündemin onaylanmasının ardından Oda Başkanı Cemal Gökçe Genel Kurulun açılış konuşmasını yaptı. Genel Kurula TMMOB Başkanı Emin Koramaz, KTMMOB Başkanı Seran Aysal, KTMMOB ve İMO Başkanı Gürkan Yağcıoğlu`nun gönderdiği mesajlar okundu.

Genel Kurul; Yönetmelik, Bütçe, Örgütlenme ve Ana Sorunlar komisyonlarının seçiminden sonra İMO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kaya`nın Çalışma Raporunu  ve İMO Sayman Üyesi Bülent Erkul`un Mali Raporu sunmasıyla devam etti.

Sunumun ardından delegeler söz alarak görüş ve düşüncelerini ifade etti. Denetleme Raporunun okunmasından sonra 46. Dönem Yönetim Kurulu oy birliği ile aklandı.

Komisyon raporları ile 47. Dönem bütçe önerilerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Oda Kurulları için adaylar tespit edilip tutanağa bağlanarak ilan edildi.

Genel Kurul tarafından oluşturulan bir heyet Anıtkabir`i ziyaret ederek Odamız adına resmi tören düzenlendi.

20 Eylül 2020 Pazar günü, 47. Dönem Yönetim Kurulu ve ilgili organların seçimleri gerçekleştirildi. 47. Dönem Yönetim Kuruluna; Taner Yüzgeç, Jale Alel, Sıdıka Gülsun Parlar, Selim Tulumtaş, Özer Akkuş, Levent Darı ve Veysel Özkan seçildi

Editör: TE Bilisim